ZÁKLADNÍ ZNALOSTI MUŽSKÝCH POHLAVNÍCH ORGÁNŮ

        POHLAVNÍ ORGÁNY U CHLAPCŮ

  Ahoj kluci!

  Chcete-li pochopit proč je fimóza neboli zúžení předkožky zcela normální a obřízka je nutná opravdu jen velmi vyjímečně, je třeba, abyste měli dobré znalosti o svých pohlavních orgánech. Ty slouží nejen pro reprodukci, ale je s nimi i hodně legrace, že? Varlata a penis mají ještě další výhody, které nejsou na první pohled patrné.

  Dříve, než začneme uvažovat o mužských pohlavních orgánech podrobněji, tak nejdříve krátký přehled.

      Pohlavní orgány - genitálie

  Genitáliemi se nazývají části těla a orgány, které slouží k rozmnožování. Aby člověk tento důležitý nezanedbával, příroda to zajistila tak, aby pohlavní styk, masturbace a podobné láskyplné hrátky s genitáliemi byly zvláštně krásné a  na dotek - prostě super.  Člověk by chtěl mít sex - a znovu a znovu.

  Samozřejmě nejde u sexu a masturbaci vždy jen o plození. Zdravý je ale být vždy sexuálně aktivní. A u kluků pravidelné používání pohlavních orgánů mimochodem zajišťuje, že později, když budou mít chtít dítě, budou mít k dispozici vždy čerstvé sperma.

      To co můžete vidět jsou vnější pohlavní orgány

  Jako vnější, na první pohled viditelné orgány jsou u kluků pouze penis a šourek. Když se podíváte při sprcování do zrdcadla, měly by být tyto části vždy vidět.

  Mužské vnější genitálie

  (zdroj wikipedie)

      To, co nemůžeš vidět, vnitřní pohlavní orgány

  Ostatní vnitřní pohlavní orgány jsou, nadvarlata, chámovody,  prostata, semenné váčky, Cowperova žláza, semenná (močová trubice)

  Vnitřní pohlavní orgány

  překlad německých termínů

  Harnblase- močový měchýř

  Schambein-stydká kost

  Penis-pyj

  Schwelkörper-topořivá tělesa

  Eichel-žalud

  Vorhaut-předkožka

  Dickdarm-tlusté střevo

  Rektum-konečník

  Samenbläschen- semenné žlázky

  Ductus ejakulatorius- ejakulační svěrač

  Annus- řitní otvor

  Samenleiter- chámovod

  Nebenhoden-nadvarlata

  Hoden-varlata

  Hodensack-šourek

     Od narození kluka: primární pohlavní znaky

  Primární je něco jako, byli jsme tu nejdříve.

  Primární pohlavní znaky jsou tak charakterické rozdílné vlastnosti mezi klukama a holkama, které jsou viditelné a přítomné hned od narození.

  Jaké jsou u kluků?

  Karel, penis! - Hm, myslím jesně: Penis!

  Penis hledá strejda doktor ještě v děloze pomocí ultrazvuku, (aby máma věděla, jestli má pořizovat růžovou nebo bledě modrou výbavičku,)

  Dokonce i šourek s varlaty k nim patří, takže můžeme jednoznačně říci. Jo! Je to kluk!

      Když se dějí zajímavé věci: sekundární pohlavní znaky

  Tyto pohlavní znaky se vyvinou až v pubertě. Co se vyvíjí u kluků v pubertě, co u nich dříve nebylo?

  Například první ochlupení a u mnohých z nich také vousy a hlas, který někdy bláznivě přeskakuje, než se ustálí v hluboké a mužné poloze.

  A příště se dostaneme k nejlepšímu kousku kluka - penisu.

 

      MNOHOSTRANNĚ POUŽITELNÝ - PENIS

 

  Je přesně 19,8 cm dlouhý, tloušťka 2,8 až 3,6 cm a připravil svému majiteli v průběhu let ohromné množství zábavy.

  Kdo?

  Přeci penis!

  Ne, ne! Nemusíte mít žádný strach ani se červenat, když ten váš je pravděpodobně o něco menší. Penis, o kterém jsem mluvil je pouhých 28 000 roků starý, je z kamene, a byl nalezen v roce 2005 ve Švábsku.

  A co jste se z toho poučili?

  Poučili jsme se, že penis je už od lidských počátků poněkud zvláštní, tak zvláštní, že mnozí podvádělají a dělají, že ho mají většího než ve skutečnosti a připisuje se mu bezpočet jmen.

  K čemu tedy potřebují kluci jejich  penis a co je na něm tak zvláštního, že už ti nejmenší, když na sobě tuto legrační věc objeví, tak si s ní se zálibou hrají.

  Já vím, jaká odpověď teď přijde: "Na lulání a později na dělání dětí!"

  To sedí! Ale není to zdaleka všechno.

  Pojďme se podívat na tohoto veselého chlapíka nejprve v detailu. A pak sledujme jednoduše kus jeho cesty od dítěte k muži.

      Malý penis zákazník: Co je to penis?

  V podstatě se penis skládá ze dvou erektilních těles, které jsou odpovědné za erekci a za zvětšení penisu během sexuálního vzrušení. Třetí erektilní těleso se nachází ve spodní části údu. Všechny tři dohromady tvoří hřídel (tělo) penisu (A). Spodním erektilním tělesem prochází močová (semenová) trubice (E), která ústí na vrcholu žaludu. Pokud je váš penis tuhý, můžete docela dobře rozeznat naběhnuté těleso močové trubice.(F) Žalud (B) na vrcholu penisu je tvořen naběhnutí schopnou tkání. Je uzavřen v předkožce, (C) která ho chrání a je k penisu připojena uzdičkou.(D)

  Tak dalece - a tak jednoduché.

  Nyní se podíváme, co předcházelo.

      Já mám něco, co ty nemáš.

  Ještě než se chlapec narodí, jeví jeho rodiče o jeho penis velký zájem! Podle přítomnosti malého laloku rozezná lékař při vyšetření, jestli je to kluk nebo holka. Mnoho matek a ještě více otců si téměř vykoukají oči jestli uvidí na ultrazvuku ten malý caplík. Možná, že vaši rodiče mají doma ultrazvukovou fotografii z doby před vašim narozením; pokud si to můžete prohlédnout, nebuďte zklamaní, když nic neuvidíte - já rozeznávám na takové fotografii pouze bílé mravence na černém pozadí.

  Když mají kluci asi tak 3 roky, zjistí, že mají něco, co je výrazně odlišuje od holek - a jsou na svůj penis velmi hrdí! Objeví, že jsou kluci! Naučí se čůrat ve stoje a zalévat babičce záhon. Zároveň zjistí, že je to zábava hrát si s pindíkem, zejména, když je tvrdý a trčí vzhůru. Samozřejmě, jak si uhodl, při tom ještě nemají žádné ponětí o sexu nebo masturbaci.

      Jiný, než ostatní?

  Kluci tedy mají penis, holky ne. Ale co když má kluk penis, který vypadá nějak jinak než u ostatních kluků?  Pokud je kluk obřezaný, může se stát, že se kvůli tomu cítí nepříjemně, nebo se za to stydí nebo si myslí, že není opravdový kluk. Někdy se také stává, že jsou obřezaní kluci šikanovaní nebo se jim vysmívají, i když nemohou dělat nic proti tomu, co jim bylo uděláno.

  Kluci, jejichž rodiče jsou muslimové nebo jsou židovské víry, jsou téměř vždy obřezaní. V takovém prostředí kluk, který není obřezán, se může stát velice rychle outsiderem. O tom však později.

      Velikost penisu, dlouhý, krátký, tlustý nebo tenký?

  Během puberty, tak v 11, 12 nebo 13 letech začne penis velice rychle růst. Vzhledem k tomu, že růst penisu začíná u každého v různou dobu, mají mnozí kluci starosti, zda je u nich vše v pořádku, zda není jejich penis příliš malý nebo příliš velký, zda u nich nenastaly změny příliš brzo nebo příliš pozdě. A tu často přichází od dospělých odpověď, že je to jedno, neboť i s malým penisem se nechá užít hodně legrace a pro pohlavní provoz je délka 7 až 8 cm dostačující.

  To je pravda - ale ne tak docela! Jak už jsem řekl, penis je také jakýmsi symbolem společenského postavení, tedy část těla, takže je to důležité pro sebepoznání a sebevědomí každého kluka. Proto by měl být penis nejméně tak velký, aby s ním byl každý majitel spokojen.

  Když chcete v tomto sami sebe vyzkoušet, tak se sami sebe zeptejte.

  Jsem spokojen se svým penisem? Byl bych také spokojen, kdyby byl menší nebo větší? Jak bych se cítil, kdybych měl být zítra obřezán?

  Je důležité, abyste se vy cítili spokojeni a ne to, co si myslí dospělí a ne to, co si myslí dospělí nebo kamarádi, že je malý nebo velký. Pokud trpíš tím, že ho máš příliš malý, příliš velký nebo obřezaný penis, tak čti dál. Nemůžeš své pocity přeprogramovat, když druzí o tvých starostech nechtějí mluvit.

  Co je potom normální?

  To, co je normální, určí každý kluk pro sebe sám. Můžete velmi malý nebo velmi velký penis přijmout jako normální. Můžete si prohlédnout průměry středoevropských penisů, jak je mám ve své knize Ne-léčení.

  Vidíte, že stejně staří kluci mají kluk od kluka v pubertě odchylku 5cm a více a vše je přirozené. V dospělosti to může být i více.

      Chyba měření?


 

  Länge-délka

  Umfang an der dickstem Stelle - obvod na nejtluštším místě

  Chcete-li změřit svůj nejlepší kus, mějte na paměti následující. Vždy se měří u úplně stojícím penisu. Vše ostatní by byl nesmysl, protože v klidu velmi malý penis  může více než tuplovaně vyrůst, zatímco ten, který je velký se při postavení moc nezvětší. Tedy měřit jen stojícího. Měří se při stažené předkožce od břicha k vrcholu žaludu.

      Větší pocit pro dívky

  Někteří kluci si myslí, že dlouhý penis je nejlepší při sexu. To je nesmysl. Naopak, pokud se velmi dlouhým penisem dotýká děložního hrdla partnerky, může to být pro ni velmi nepříjemné.

  Že jsou velmi dlouhé penisy vzácné poznáte z tabulky, Nevšiml jsi si toho, že není normálně běžný 25cm monstrpenis, jak je vidět v brožurkách nebo v pornu,

  Zajímavá je tloušťka. Hodně holek má rádo "naplňující pocit" ve vagině. Mimoto jemné tkáně poševního vchodu s plnou chutí reagují na to, když jsou protahovány.

  Ale jak změřit tlouštku? Jako v matematice, změřit obvod a rozdělit písmenem pí.

  Větší pocit pro kluky

  Vaše sexuální pocity nezáleží na velikosti penisu, ale na citlivosti vašeho žaludu a vnitřní předkožky a průtoku krve v pohlavních orgánech a to potřebuje čas.

  Čím dále protáhnete masturbaci nebo pohlavní styk, tím bude větší proudění krve v pohlavních orgánech a tím bude ten pocit příjemnější.

     Zrdcadlo, zrdcadlo na zdi...

  Někteří kluci si myslí, že mají poměrně malý penis, ale ten je vyvinut zcela normálně, jedná se pouze o optický klam. Pokud se při sprchování podíváte na penis zezhora, tak vypadá menší, než ve skutečnosti je. Ale pokud budete před zrdcadlem a podíváte se na penis ze předu, tak ho uvidíte nezkresleně. Potřebuješ, aby ses viděl pořádně ze předu.

  Co bude dál?

  Co říkáš na to, kdybychom takový penis rozebrali, samozřemě, že ne ve skutečnosti, ale jen na papíře nebo zde na stránkách.

  Ale tímto přijdeme k věci s mnoha nesmyslnýma obřízkama mnohem blíže.

 

      Stav 1 - kavernózní tělesa a svaly penisu

  Někdy je jako očarovaný. Když to vůbec nepotřebujete, tak se postaví. Jinak zase vůbec nic, zrovna potřebujete, aby stál...určitě víte, co teď myslím.

  Odpovědnost za tyto často nekontrolovatelné výkyvy nesou kavernózní tělesa.

  Váš penis je má tři, oni tvoří takřka trup a břicho penisu, tedy jeho hřídele. Obě kavernózní tělesa, vlevo (A) a vpravo (B) mu dodávají typický vzhled hot dogu. Třetí kavernózní těleso na spodku penisu je zcela odlišné. Prochází jím trubice na odvádění moče a spermatu. Je méně odpovědné za erekci penisu, ale spíše brání, aby ta dvě první neskřípla semenou trubici. Proč si myslíte, že je to tak důležité? Malý typ: aby mohlo sperma při ejakulaci dobře vystříknout.

  Všechny tři tělesa se skládají z houbovité tkáně, malých buněk, jsou uvnitř duté a v klidu jsou téměř bez krve.

  A proč jsou bez krve?

  Vzhledem k tomu, že svalová tkáň je v klidu napnutá! Ano, četli jste zcela správně. Pokud je váš penis ochablý, tak jsou jeho svaly napnuté! Tento stav se nazývá tonus. Možná, že jste se s tím slovem setkali v hodinách biologie.

  Malé buňky karvenózních těles jsou ploché jako prázdné bubliny.

  Co se stane, když se pokusíte vyhodit do vzduchu balónek, který je zároveň stlačený rukou?

  zdroj: Manfred Walker pixelio.de

  Další srovnání:

  Dáte houbu do vody a zároveň ji máte pevně stisklou v ruce.

  Co se stane?

  Nic!

  Houba nenasaje vodu. Teprve když povolíte ruku - houba začne nasávat. Podobně to funguje i u penisu. Pouze když se uvolní napjaté svaly buněk, může krev do těch buněk proudit. V každodenním životě je penis téměř vždy v klidu a je velmi málo prokrven.

  Ale to není vše.

  Tam, kde váš penis začíná v břichu, tam je ještě jeden sval s nevyslovitelným jménem musculus ischiocavernosus. Tento sval je také trvale napnutý a tím blokuje odtok krve do penisu. Funguje to podobně jako svěrač močového měchýře nebo konečníku.

  Ale zatímco se svěrače močového měchýře nebo konečníku uvolní na záchodě, když dostanou "příkaz", tak u penisu se otvírá tento sval pro průchod krve jen neochotně. Kluk musí být nejprve pohlavně vzrušený, aby se svaly uvolnily. Po jejich uvolnění si může dopřát masturbaci nebo sex. Avšak stres, časový tlak, strach před písemkou, nebo že každou chvíli někdo může přijít do místnosti může vést k tomu, že se tam dole neuvolní vůbec nic.

  Je tam dole ještě jeden sval, který je po celý den napnutý - musculus retractor penis. Zní to srandovně, ale úplně logicky. Re - zpět,  tractor - tažení. No. Dovedete si asi představit, co dělá ten sval?

  Správně! On táhne penis zpět: a) do podbříšku, b) do předkožky.

  Pokud je náš penis tuhý, silný a prodlouží se, tak je to proto, že se kavernózní tělesa plní krví. Proto se prodlouží a ztloustne. Na druhou stranu se rektrační sval uvolní a dovolí penisu vyklouznout z podbříšku, takže se zdá ještě delší.

  Tímto způsobem může penis svou délku více než zdvojnásobit. Krevní tlak je v kavernózních tělesách při vztyčeném penisu asi 1,7 baru, to je asi dvě třetiny tlaku v pneumatice a asi desetkrát více, než ve zbytku těla.

  Karvenózní tělesa jsou tedy odpovědna za erekci a vztyčený stav. Jak erekce funguje přesně, o tom více na některém dalším místě.

      Trio pro neskutečně báječné pocity - žalud, předkožka a uzdička

  Toto téma je vážné, protože v tomto článku se jedná přesně o ty části penisu ( což straší hodně kluků), které  bývají mnohdy při jeho sebemenším onemocnění odříznuty, tedy obříznuty.

  U intaktního (neobřezaného) penisu všechny tři tvoří dohromady jednu velikou báječnou pocitově senzibilní erotogenní zónu.

  Termín erotogenní znamená něco jako láska, chtíč, chtíčové pocity. Takže když někdo hladí erotogenní zóny své přítelkyně nebo svého přítele, tak mu daruje láskyplné, vášnivé pocity. To zní skvěle, že?

      Žalud

  Pokud stáhnete svou předkožku, tak se obnaží žalud. Jedná se o speciální část třetího kavernózního tělesa, má také houbovitou strukturu, je to ztopoření schopná svalová tkáň, žalud se může, když je penis tuhý až dvakrát nebo dokonce třikrát zvětšit.

  Povrch žaludu je jemná vlhká sliznice, která obsahuje hustou síť vysoce citlivých nervových zakončení. Obstarává krásné pocity při masturbaci nebo pohlavním styku. Něžné pohybové dotyky na povrchu žaludu, tedy mazlení, tření rukou nebo klouzání v posuvné předkožce nebo v pochvě.

  Žalud má však navíc takzvanou hlubokou citlivost. V jeho tkáni se hlouběji nacházejí speciální buňky, které jsou citlivé na tlak, mačkání, hnětení nebo masírování i když neprobíhá žádný pohyb.

  Můžete tedy pozorovat:

  Rychlé pohyby stimulující zejména povrch žaludu, čím je pomalejší a pevnější masírování žaludu, tak to vede k hlubším pocitům.

  Při pohlavním styku reaguje žalud jak na tření, tak na klouzání v pochvě, ale také na tlak, který je na penis v pochvě vykonáván.

  Při masturbaci je na klukovi samotném, aby u sebe našel ten správný vztah mezi tlakem a třením. Masturbace je dobrá příležitost, jak poznat reakce a potřeby vašeho těla.

  Žalud je tedy pro sexuální požitek velmi důležitá a ochrany hodná část penisu. A protože je tomu tak, tak příroda obklopila žalud jemnou kůží - předkožkou.

      Předkožka

  Předkožka chrání žalud před dehydratací, zraněním, nečistotami a znecitlivěním.

  Aniž byste četli dál, měli byste na tomto místě pochopit, že obřízka není vůbec neškodná, jak bývá často prezentováno.

  Pokud totiž chybí ochrana předkožkou, žalud velmi rychle vysychá a postupně znecitlivuje. Protože předkožka po obřízce už přirozeně zpátky nenaroste, tak se žalud, který už není předkožkou chráněn, aby tu ochranu nahradil, začíná postupně pokrývat tenkou, ale suchou rohovkou. Tento proces se nazývá keratinizace. Možná, že jste si toho u obřezaných kluků, nebo pokud jste obřezáni, sami u sebe všimli.

Někteří kluci s tímto nemají vůbec žádný problém, zatímco jiní trpí při odstranění předkožky velkou ztrátou citlivosti Pokud jde o obřízku, tak více později.

  Předkožka není jen ochrana žaludu! To se ukáže jasně, když se na její stavbu podíváme podrobněji.

  Předkožka se skládá ze dvou vrstev kůže, které k sobě volně přiléhají a jsou spojeny na její špičce.

  Vnější vrstva je tvořena úplně normální, jen poněkud jemnější tělovou kůží.

  Vnitřní vrstva je však tvořena obdobnou sliznicí, jako je povrch žaludu. Také ona má citlivá zakončení na povrchovou a hlubokou sexuální stimulaci. Rozdíl je v tom, že na vnitřní předkožce je počet těchto zakončení mnohem vyšší a hustší. Je jich tam dvacet tisíc, kdežto na žaludu pouze osm tisíc.

  V ochablém stavu předkožka uzavírá a chrání žalud. Vnitřní předkožka leží na sliznici žaludu. Takto se žalud a vnitřní předkožka chrání navzájem.

  Pokud je penis ztopořený, posouvá se předkožka většinou směrem dozadu za žalud. To má dvě příčiny.

  Za prvé je úd silnější a delší. Za druhé - vzpomínáte si? - se uvolňuje musculus retractor na penisovém kořeni a nechá penis vylézt z podbříšku; tak zklouzne nejen předkožka z žalud; ale žalud je vlastně vytlačen z předkožky ven.

  Při zasouvání za žalud se předkožka otočí naruby.

 

  Jak to funguje?

  Je to jednoduché.

  Představ si, že máš svetr nebo mikinu a chceš zkrátit rukávy. Co uděláš?

  Jednoduše otočíš kus rukávu, takže kus, který byl uvnitř, je nyní nahoře!

  Něco takového funguje i s vaší předkožkou.

  Jak daleko je vaše předkožka tažena dozadu, tím více vaší vnitřní předkožky je obráceno navrch. U většiny kluků je to zcela jasně vidět protože jejich předkožka je při tom dost natažena zpátky, leží za žaludem a je vidět růžový proužek vnitřní předkožky.( Dodatek, možná že toto Mario někde napíše později : od vnější předkožky, která vypadá jako normální kůže odděluje vnitřní předkožku vroubkovaná tkáň, v angličtině se to, jak to John Taylor nazval jmenuje vyvýšený pás někdy také Taylorův vyvýšený pás), dle nejnovějších výzkumů se jedná o bezkonkurenčně nejcitlivější část penisu, i při nejšetrnější částečné obřízce je vyvýšený pás navždy ztracen, při ochablém stavu se jedná o vnitřek špičky, Mario to nemá ani na následujících nákresech, i když o něm píše v dalším článku, v oddíle o předkožce, který je z jiného zdroje, ho budete moci vidět na fotografii. gin.

  Tu všimnete druhého důvodu proč se vyvarovat obřízky, jak je to jen vůbec možné.

 

  (Mario tu nemá vůbec vroubkovanou tkáň na rozhraní vnější a vnitřní předkožky, které se zespodu z obou stran sbíhá v uzdičce, když je předkožka stažena. Když je na žaludu, tak se jedná o vnitřek její špičky.  Výzkumy Johna Taylora na univerzitě v kanadské Manitobě z roku 1999 prokázaly, že se jedná o nejcitlivější část penisu, tedy i mužského těla. To je nenávratně odstraněno i při sebepatrnější částečné obřízce. Proto někteří hovoří ne o triu, ale o quatru. Redakce PNVT)

  Předkožka nemá jen ochrannou funkci pro žalud. Předkožka má také důležitou sexuální funkci!

  Pokud si napnete svou předkožku při ztopořeném penisu úplně dozadu, tak uvidíte velkou erotogenní zónu, která zahrnuje téměř polovinu údu. Ta zóna se skládá z vlhkého žaludu (fialově) a za ním ležící růžové vnitřní předkožky. To co vidíte je naprosto perfektní tým! To je takzvaná vaše pocitová anténa při pohlavním styku nebo při masturbaci. Nikde jinde na vašem těle nemůžete prožívat tak krásné pocity. Proto se vyplatí tuto sofistikovanou přírodní hračku chránit. Že?

  A ještě něco v souvislosti s předkožkou, co si zatím jako kluci dovedete představit jen obtížně.

  Během pohlavního styku plachtí penis v pochvě holky, poněvadž oba mají vlhké genitálie. Víte už - u holek genitální lubrikace a u kluků kapička touhy. To je skvělý pocit a obvykle to nebolí, když hra lásky trvá déle, než by se očekávalo. Vlhkost zabraňuje nadměrnému tření.

  Ale je možné, že ta vlhkost není dostačující. U holek a mladých žen se  to totiž stává v určitých dnech jejich cyklu. U zralých žen může být ta vlhkost nižší celkově. Zde přebírá předkožka náhradní roli, protože penis při pohlavním styku klouže nejen v pochvě, ale klouže i do předkožky, podobně jako při masturbaci, pokud kluk není obřezán. Přitom roluje předkožka tam a zpět.

  Vaginální lubrikace u ženy a speciální kluzné funkce předkožky u muže jsou důležité pro příjemný a bezbolestný pohlavní styk. -

  -a masturbaci dělá ta kůžička mnohem zábavnější.

  Co chybí?

  Ach ano, třetí část toho tria, co jsem uvedl v názvu.

      Uzdička

  Vorhautbändchen - uzdička

  Innere Vorhaut- vnitřní předkožka

  Uzdička (frenulum)

  se nachází na spodní straně žaludu. Také tato páska je součástí erotogenního systému penisu. Při ztopoření je napnutá a toto napnutí způsobuje u mnoha chlapců příjemné pocity, protože nervové buňky reagují na protažení.

  Frenulum má za účel aby táhlo, po mytí nebo po sexu, když se penis dostane do klidu, předkožku zpět na žalud. Současně musculus retractor zatáhne kus penisu do podbříšku a tím se žalud vrátí do předkožky.

  Někdy uzdička také bolí, když je penis tuhý a je-li uzdička příliš krátká, to se nazývá latinsky frenulum breve. V pubertě to může být dočasným jevem protože penis roste a uzdička nemusí mít stejné tempo růstu.

  Bolí-li uzdička při erekci, tak se můžete poradit s pediatrem. Jedná se o malou, poněkud nepříjemnou operaci, která se dělá v závislosti na věku v celkové anestezii nebo v lokálním umrtvení, při které není nic odstraněno a není tedy nic ztraceno na pocitové škále.

      TAJNÁ VELÍCÍ CENTRÁLA - VARLATA

  Poté, co jsme se téměř výhradně zabývali penisem, tak tento článek už není o "klobáse" ale o "vejcích", která se korektně nazývají varlata.

  Možná se ptáte, od kterého ďábla mají varlata co do činění s tématem předkožky, fimózy a obřízky. Na první pohled ne mnoho, ale když si vezmeme druhý pohled, tak přece. Co produkují varlata kromě spermii?

  Správně! Produkují samčí pohlavní hormon - testosteron a ten přispívá k tomu, aby se mohli penis a předkožka správně rozvíjet.

  Ale popořadě.

  Co jsou varlata?

  Varlata jsou samčí pohlavní žlázy. Ony produkují mužské pohlavní buňky - spermie, a ty mají svou úlohu při rozmnožování.

  Výraz "Hoden", česky varlata pochází ze staré spisovné němčiny, kde slovo HODO znamená ukrýt, schovat, zahalit. Jasně, vejce jsou zahaleny, a to v šourku. Nejsou dostupné a přesto jsou viditelné; ony takzvaně bijí do očí! A protože tomu tak je, tak jsou - stejně jako penis - důležitým rysem mužské identity a symbolem společenského postavení. Ve všech dobách byla varlata umělecky různým způsobem umělecky zobrazována a umělci je rádi zobrazovali větší, než ve skutečnosti jsou.

  Velikost varlat - jedno je menší

  Velikost varlat záleží na věku a také se velmi individuálně liší.

  U dospělých mužů mohou být varlata až 5 cm dlouhá a 3,5 cm silná. To je zhruba velikost švestky a také tvar tomu ovoci odpovídá.

  Ale obvykle se neměří velikost varlat ale jejich objem. V dětství to obnáší něco mezi 1 - 3 cm kubických.

  Nedovedete si to představit?

  Tak se podívejte na obrázek:

  U dospělého jsou varlata asi 5 cm dlouhá a 3,5 cm silná, což na obrázku odpovídá 20 - 25 cm kubických varlete. Varlata jsou tedy odpovídajícím způsobem menší v dětství a dospívání.

  Od 4 cm kubických objemu varlete se předpokládá, že začnou produkovat spermie a tak začne puberta kluka. Tak starší kluci, pokud jsou sexuálně aktivní, by se měli naučit zacházet s kondomem, poněvadž 11 - 12 letý kluk už může počít dítě - na to stačí jediná spermie.

  Objem varlat asi 15 cm kubických je normální u dospělého muže, varlata však rostou až do 40 let a to až do 25 cm kubických.

A nyní se asi budete zaobírat otázkou, jak se to měří?

  Je to v podstatě jednoduché - pomocí orchidometru. Je to jako šňůra perel - viz obrázek nahoře, kde jsou různé kuličky ze dřeva nebo plastu označené příslušným objemem. Protože to zpravidla nemáte doma, tak to dělá lékař. Někteří lékaři to dovedou dobře odhadnout jen pohledem.

  Jedno varle (obvykle levé) je větší než druhé a je také v šourku níže. To je naprosto normální. Teď už jistě chápete, proč jsem řekl, že lékař porovnává velikost varlat. Jedno z nich je menší!

      Výkonné míče - od chlapce k muži

  Od začátku varlata produkují mužský pohlavní hormon - testosteron. Důležitý se stane od puberty. Vedle jiných hormonů přispívá k dokončení růstu kostí, podporuje tvorbu svalové hmoty a k vytvoření mužských druhotných pohlavních znaků (růst varlat, růst penisu, ochlupení, vousů, mutování hlasu, tvorbu semene a první ejakulace).

  Testosteron řídí také sexuální apetit, to znamená opakující se touhu po pohlavním styku nebo masturbaci. To nemá nic společného se "svobodnou vůlí" o které se tak často mluví. Proč kluci tak často touží po sexu zatímco holky jsou velmi vybíravé při hledání sexuálního partnera má své evoluční pozadí o kterém napíšu ve zvláštním příspěvku. Také skutečnost, že kluci masivně produkují sperma, kdežto počet vajíček je u ženy od jejího narození omezený, v tom hraje svou roli.

  Méně známá je skutečnost, že zvýšená tvorba testosteronu pomáhá odstranit, pokud ještě v pubertě přetrvává, slepení předkožky nebo její přirozené zúžení. Hormon působí jako turbo pro přirozený vývoj a zraní pohlavních orgánů a k tomu patří pohyblivá a stažitelná předkožka.

  Zde můžete vidět, že je naprosto nesmyslné, aby byl nějaký kluk, který má ještě před pubertou, zbytečně operován kvůli slepení - obkroužením a nebo aby byl kvůli tomu nebo kvůli přirozeně zúžené předkožce dokonce obřezán. Nyní vám bude pravděpodobně jasné, proč je předkožka plně stažitelná až v průměrném věku 10 let. Záleží totiž na věku, kdy kluci přijdou do puberty a kdy se jim zvýší produkce testosteronu ve varlatech.

      Semeno - denně čerstvé!

  Je obecně známo, že varlata od puberty produkují spermie. Jejich vývoj trvá asi 70 dní. Spermie jsou pak usklaďněny v nadvarleti a odtud jsou v případě potřeby dodány.

  Pokud nemá kluk pohlavní styk nebo nemasturbuje, pak tělo nepoužité spermie odbourává a nebo dojde k nedobrovolné ejakulaci (obvykle v noci), při které jsou přebytečné spermie zlikvidovány. To má samozřejmě smysl a je tak zaručeno, že zůstávají k dispozici vždy čerstvé a zdravé  spermie pro početí dítěte. Dalo by se tak říci, že vaše semeno má datum vypršení spotřeby. Pak jsou vaše staré spermie vytříbeny a nahrazeny novými.

  Je možné, že kvůli tomu kluci tak často masturbují, že to má co do činění s toto obnovovací taktikou.

      Nadvarlata

  Jak jsem napsal, nadvarlata slouží jako skladiště pro už (téměř) zralé spermie. Poslední doleštění obdrží tito mrštní plavci právě zde.

  Prsty si můžete nahmatat nadvarlata vzadu za varlaty jako malé opuchliny. Budete je cítit jako nepravidelné malé hrudky, zvláště když jste dlouho nemasturbovali a klubka nadvarlat jsou naplněna až po okraj.

      Šourek - přírodní klimatizace

  Proč jsou varlata mimo tělo v šourku? Není to příliš nebezpečné? Toto jsou vaše nejzranitelnější části těla a nic nebolí tak jako úder do varlat nebo zranění této části těla.

  Takže tam musí být nějaký důvod proč příroda podstupuje takové riziko.

  Pro provoz totiž potřejí teplotu asi 35 stupňů Celsia a to je o dva stupně méně, než se vyskytuje v těle. A to je dosaženo jemnou kůží šourku. Varlata se chladí z vnější strany zatímco z druhé strany jsou od těla vyhřívána.

  Pokud je příliš zima (bazén, sprcha, v zimě) se šourek stáhne a speciální sval přitáhne varlata k teplému tělu.

  Pokud je příliš horko, varlata visí hluboko v pytlíku, který je pak prověšený a mnohem větší než obvykle.

  Obrázky dle wikipedie

  Při doteku blízko pohlavních orgánů je vyvolána podobná reakce. Někdy když se lékař dotkne vnitřní strany stehen, tak ten dotek zapůsobí na sval v šourku a varlata se přesunou do horní části těla. To je pravděpodobně odvozeno od ochraného reflexu v prvních dnech života. Tento reflex u některých zvířat dokonce způsobí to, že jim varlata zmizí v břiše.

  A proč to lékař děla?

  Tento reflex ( stejně tak mnoho dalších reflexů) dokáže lékařovi, že některé dráhy vašeho těla fungují normálně.

  Také během sexuálního vzrušení se šourek stáhne a varlata se přitáhnou k tělu, takže jsou u některých kluků při orgasmu stěží vidět.

  Také při nepříjemných pocitech úzkosti může dojít ke kontrakci šourku a přitažení varlat.

      Zácpa semene a tlusté koule

  Těžko se tomu věří, ale dodnes kluci a dokonce někteří dospělí muži tvdí, že by mohli dostat "tlusté koule" nebo zaseknutí semene, pokud by neměli pravidelný pohlavní styk.

  To není samozřejmě nic jiného, než nekalý pokus k němu takto zlákat holku. Varlata totiž po sexuálním vzrušení, když je velmi silné a kluk nemá orgasmus mohou bolet. To však není způsobeno semenem, ale silným prokrvením.

  Na tu bolest je jednoduchý lék: masturbovat!

RAPHE

Proč Adam nebyl první: raphe

Ahoj kluci!

Víte, že:

Bůh stvořil Adama  a usídlil ho v ráji. Adam se tam nudil a proto mu Bůh ve spánku ukradl žebro a z něho zformoval ženu - Evu!

A teď je Adam opravdu šťastný, protože společně s Evou hrajou tu nejkásnější hru všech dob, při které není vůbec žádná dlouhá chvíle

SEX!

A co to má všechno dělat s naším tématem?

Pokud se při sprchování nebo koupání decentně podíváte na spodní stranu svého penisu, uvidíte tam myteriózní linii. Má podobu jako svár při sváření; někteří kluci věří, že je to nějaké spiknutí a že tato linie je možná jizva, významné znamení na nich provedené tajné operace!

Vyoperoval vám Bůh zřejmě také něco jako Adamovi?

Žádný strach! Ta linie  nazývaná raphe neboli šev penisu je zcela neškodná. Táhne se od uzdičky po celé dolní straně penisu přes šourek až k hrázi.

Raphe vznikla dávno před tím, než jste se narodili, asi 6 týdnů po vašem početí. A proč a nebo jak vznikla?

Je to jednoduché: při prorůstání vašich stydkých pysků!

Jakže? Stydkých pysků? Kluci přece nemají stydké pysky!

Teď už ne, ale dříve! Protože každý kluk je, také ty, nebo ty, (nebo ty tam vzadu), je v prvních 6 týdnech po svém početí holkou!

Jinými slovy:

Všechny nenarozené děti jsou během prvních šesti týdnů těhotenství holky!

Teprve pak se začnou vyvíjet mužské pohlavní orgány, kdy se vnitřní stydké pysky přemění v penis a vnější stydké pysky se přemění v šourek. Šourek je z počátku prázdný. Je to proto, že varlata se vyvíjejí v břiše  a teprve později migrují do šourku, někdy až po narození.

Raphe je tedy srůstová linie, která ne náhodou probíhá tam, kde je u holek vidět typická "čárka" mezi jejich stydkými pysky.

Je-li tomu opravdu tak, a ono tomu tak je, tak Adam vůbec nebyl první, ale na počátku byla holka!

A nebo ne? Nebyl Adam vytvořen z hroudy hlíny?

Na tom nezáleží, je to otázkou víry.

Ostatně: Nemusíte se vůbec znepokojovat pokud vaše raphe nemůžete objevit. U některých kluků buď není, nebo je slabě viditelné jako slabé zabarvení.

TIP: někteří kluci a muži jsou velmi citliví na něžně dotyky a sexuální stimulaci podél raphe.