WERNERŮV PŘÍBĚH

 

    Werner nyní čtyřicetiletý muž píše o své obřízce, která mu byla provedena proto, že měl ve věku osmi let "fimózu".

  Byl jsem ve věku asi 8 let úplně obřezaný, protože jsem měl zúženou předkožku. Moji rodiče jednali v dobré víře, poněvadž pediatr považoval tu operaci za nevyhnutelnou. V roce 1980 byla zřejmě jedinou volbou.

  Z operace a doby po ní si pamatuju jen velmi málo. Nejvíce si pamatuju, že jsem ležel na nemocničním lůžku s tlustým obvazovým prstencem na penisu.

  Když jsem přišel do puberty a začal se zajímat o sex, tak jsem samozřejmě  jako všichni mí vrstevníci četl osvětu v časopisu Bravo. Stále si pamatuju, jak se tam psalo, jak je obřezaný penis krásný, jak je hygieničtější a jakou výdrž obřezaní muži při sexu mají. Tomu jsem tehdy věřil a také jsem to po dlouhá léta obhajoval. Byl jsem hrdý na svůj obřezaný penis a byl jsem v tom pevný.

  Obřízka mé předkožky byla úplná a proto mám všechny citlivé tkáně na vnitřní straně amputovány. Poněvadž teď byl žalud trvale odkrytý, tak byl kvůli neustálému tření o spodní prádlo a skrze silné tření při masturbaci stále více zkeratizovaný a tak stále více ztrácel svou citlivost. Že je zkeratizovaný, to samozřejmě neznamená to, že můj žalud vypadá tak, jak u jiných lidí pata. Ale pleť mého žaludu je suchá a často popraskaná.

  Později byla má vlastní sexualita poznamenána zklamáním z toho, že mé pocity nebyly nadále tak intenzivní, jak jsem si to dříve přestavoval. Masturbace byla příliš dlouhá a také to bylo bolestivé a také mým partnerkám trvalo hodně dlouho, než mě při masturbaci, orálu nebo pohlavním styku přivedlo k vyvrcholení.

  Pohlavní styk často končil na žádost mých partnerek proto, že při velmi dlouhém styku začaly mít bolest. A to já jsem teprve začínal mít příjemné pocity. Ze své nevědomosti jsem tehdy vinu svaloval na ty ženy. Tehdy jsem si myslel, že jsou frigidní nebo že se nedokáží udělat. Teprve nyní jsem si uvědomil, jak jsem se mýlil.

  Poněvadž jsem měl nedostatečné potěšení, tak jsem začal experimentovat s pornem a zkoušel jsem různé sexuální hračky. Vůbec mě to však neuspokojovalo. Zejména při onanii jsem potřeboval časem stále více intenzivnější stimulaci a pomoc obrázků a videí a okamžik, kdy jsem začal cítit ve svém penisu příjemné pocity nastával stále více a více později. Má touha zažít sexuální vyvrcholení skončila několika nevěrami a tak bylo mé manželství téměř zničené. Dnes bojujeme se svou ženou o zachování našeho manželství a já vůbec nevím, jak ten boj skončí.

  Má obřízka poničila navždy kus mé sexuality. Trpí tím i moje žena, poněvadž jí v sexu nemohu dát to, co po mě chce.

  Taková radikální obřízka malých dětí nebo dokonce kojenců pro mne jasně znamená čin ublížení na zdraví a zneužití chráněnců.

  Na mnoha internetových fórech píšou matky, že nechaly v raném věku obřezat své syny, poněvadž se jim to zdá estetičtější, nebo dokonce kvůli tomu, aby jim zabránily v masturbaci. Takový postoj vidím nejen jako opovrženíhodný ale je to také krutý útok na lidskou důstojnost těch dětí.

  Doufám, že mohu tímto malým příspěvkem přispět k ukončení těchto zločiných praktik na dětech. Dospělý, pokud se chce nechat obřezat, ať to klidně učiní. Ale zmrzačit dítě kvůli ukojení svých estetických přání nebo z důvodu pokřivené morálky je prostě ohavné.

WERNER E.