NEŠTĚSTÍ PŘI OBŘÍZCE

převzato se souhlasem z Viafin - Atlas    Velká Británie

 

  Tato stránka obsahuje fotografie a objasnění jen  několika z mnohých neštěstí při obřízce. Určité zdravotnické autority nechtějí, abyste tuto stránku viděli. Společnost umožnila, aby budoucí životy těchto chlapečků byly zničeny obřízkou. Tato stránka ukazuje, co dovede udělat člověk.

     upozornění!!!

   Nedívejte se vůbec níže, pokud by vás to mohlo psychicky rozhodit!!! Tato stránka byla udělaná pro informační vzdělávací účely. Stejně jako všechny fotografie na našich stránkách byly níže uvedené fotografie převzaty  ze zdravotnických informačních webových stránek o obřízce World Wide Web.

 

   PRO DĚTI A MLADISTVÉ A PRO LIDI S NARUŠENOU PSYCHIKOU  A  JINAK ZVLÁŠTĚ CITLIVÉ LIDI JE TATO STRÁNKA TOTÁLNĚ NEVHODNÁ!!!

 

      Nezdravotní kojenecká obřízka & když to tragicky dopadne

 
  Kojenecká obřízka občas dopadne tragicky. Když se to stane, nastane zranění, které katastroficky změní život nebo nastane smrt. Obřízka poškozuje pokaždé. Níže uvedené fotografie však ukazují účinky běžných obřízek provedených na novorozených chlapcích lékařsky vyškolenými obřezávači, kteří zrovna měli svůj "špatný den".  Všem těmto zpackaným obřízkám mohlo být zabráněno. Tito chlapečci se všichni narodili s normálními zdravými genitáliemi. Obřízka a její výsledek zničila jejich genitálie a jejich životy a to ve jménu modifikace těla, kultury, módy nebo náboženství.
 
  Je takové riziko přijatelné pro chlapečky, kteří nemají vůbec žádnou nemoc a jsou zcela neschopni k tomu dát souhlas. Společnost a zákon umožňují, aby se toto v roce 2015 v civilizovaném světě ještě dělo.


 

Etika mužské kojenecké obřízky - MGM

 
  Etika nelékařské mužské kojenecké obřízky je v západním do značné míry hájena vládami a náboženskými autoritami. Práva rodičů jsou v tomto nadřazena právu dítěte. Například ve Spojeném království je naprosto legální, aby někdo provedl mrzačení pohlavních orgánů chlapečka (obřízku) se souhlasem rodičů. To je samozřejmé také v jiných civilizovaných zemích. Ve Spojeném království už naštěstí není obřízka chlapečků módní, ale stále ještě se při obřízkách stávají neštěstí a nastávají po nich úmrtí. Ano...čtete správně. Kdokoliv může obřezat chlapečka bez předchozích zkušeností lékařské odborné průpravy a bez znalosti katastrofických rizik. Vůbec se nemusí jednat o Brity, může jít o turisty. Vláda Spojeného království byla o této situaci informována už před 20 lety. Ani vláda v té době ani následné vlády nezměnili legislativu proti právu kohokoliv obřezat chlapečka. Je to jediný operační postup, který může provádět jakýkoliv člen veřejnosti. Ani tetování ani propichování uší nepatří do takové kategorie. Ti, kdo to provádějí musí být vyškoleni a mít licenci k vykonávání své praxe.
 
  (Ze zprávy Ministerstva zdravotnictví je zřejmé, že situace v ČR je obdobná. Muslimští přistěhovalci dle ní nechávají obřezávat své děti v nemocnici minimálně. Redakce PVNT)
 
 

      Ženská obřízka - FGM

 
  Spojené království má spolu s dalšími zeměmi problém se ženskou obřízkou. Ženská obřízka spolu s odstraněním jakékoliv části genitálií ženy byla zakázána zákonem v roce 1986. Podle oficiálních informací poskytnutých britskou vládou v roce 2015:
 
  * na každé provedení ženské obřízky se vztahuje trest odnětí svobody až na dobu 14 let.
 
  * asi 66 000 britských žen bylo obřezáno
 
  * dalších 24 000 britských dívek je ohroženo, že budou obřezány 
 
  * od roku 1986 byly zatčeny četné samostatně výdělečně činné osoby kvůli obřezávání ženských pohlavních orgánů. Organizace pro lidská práva a charitativní dětské organizace odsoudily tuto praxi.  ...  Avšak od roku 1986 nebyl nikdo z těch přechodně zatčených osob trestně odsouzen! Ve Spojeném království je velmi benevolentní postoj k mrzačení dětských pohlavních orgánů.
 

      VIAFIN - ATLAS NESOUHLASÍ S MRZAČENÍM GENITÁLIÍ KOJENCŮ!!!

Poznámka...správci, poradci, podnikatelé a lékaři zastoupení v AAP, WHO, Centrum pro kontrolu nemocí a četné lékařské autority učinili tento závěr:
 
 "Pokud se nemedicínská obřízka u chlapečků praktikuje správně, není vůbec na škodu a přináší jisté zdravotní výhody." Tato nepodložená prohlášení byla nejpravděpodobněji učiněna výbory a ne jednotlivci. Obřízka chlapečků je totiž obrovský byznys pro všechny zúčastněné. Uříznutá předkožka chlapečka se prodává za 2000 dolarů kosmetickým firmám. Uříznuté předkožky chlapečků jsou nejkvalitnějším materiálem na krémy proti stárnutí obličeje a na léčbu vrásek.
 
  Údajně nejvíce kvalitní studie v Americké národní knihovně mediciny tvrdí, že neexistuje žádný vliv obřízky na sexuální funkce, citlivost penisu a na sexuální odezvu a uspokojení. Vzhledem k tomu, že toto tvrdí jedna z nejvýznamějších autorit na světě, tak si myslíme, že její závěry jsou nejen zavádějící, ale jsou spíše podvodné: Měli byste vidět spíše uvedené výsledky:
 
 
  Tento chlapeček byl úplně fit a zdravý, než někdo zmrzačil nožem jeho penis. Veškerá vysoce senzitivní tkáň byla z jeho penisu odstraněna. Bylo to provedeno metodou plastibel. Úplné nebo částečné obnažení je běžný problém u mužské obřízky kojenců. Řešením je pohřbít zbytek penisu v šourku a pak to sešít.
 
  z
 
  Tento typ poškození penisu při obřízce není vyjímkou. Obřízka odstraňuje od 1% až 100% tkáně kojeneckého penisu. Mnoho lidí to chápe a berou obřízku jako vysoce rizikovou a potenciálně nebezpečnou operaci, i když je to provedeno prostřednictvím "odborníků"
    
  
 
  Tento chlapeček se narodil s normálním penisem, ale strávil prvních 13 dní svého života mučením kvůli nemedicínské chirurgické obřízce. Veškerá pleť z jeho penisu byla amputována. Žel jeho penis následkem zpackané obřízky odumřel a musel být chirurgicky odstraněn.
 
 
  Tomuto chlapečkovi byl nechtěně odříznut žalud kvůli restriktivní obřízce. Zbývající pahýl dostal sněť. To se u obřízek často stává.
 
  n
 
  U tohoto chlapečka byl žalud, neboli hlavička penisu odstraněn obřízkou. Kdo přijme zodpovědnost za takovou nesmyslnou modifikaci penisu? Jak to bude vnímat jeho buducí partnerka? Bude vnímat to, že většina mužské populace je spokojena, protože jejich penis zůstal intaktní?
 
  
 
  Penis tohoto chlapečka zůstal takto znetvořený. Jaká rizika jsou akceptovatelná při nelékařské kojenecké obřízce. Lékařské autority říkají, že ta obřízka je přijatelná, pouze "riziková". Co bude tento člověk dělat, až bude dospělý? Bude akceptovat, že to yla přijatelná "rizika" kvůli obřízce, s niž nemohl souhlasit?
 
  
 
  Tento chlapeček již ztratil žalud neboli hlavičku svého penisu, která mu byla nechtěně amputována při jeho obřízce. Co mu zbude z jeho nekrotizovaného penisu?
 
 
 
  U tohoto chlapečka byla "občanská práva" na jeho "tělesnou integritu" pošlapána. Lékaři provádějí takové obřízky pro peníze. Jsou přijatelná určitá "rizika". Tento chlapeček ale dostal gangrénu a ztratil mnohem více, než jeho předkožku.
 
 
 
  Start do života bez penisu:
 
  Tomuto chlapečkovi byl při jeho obřízce nechtěně amputován penis. Ta obřízka však nebyla náhodná. Lékaři to dělají, protože hrabou peníze. V roce 2014 většina zdravotnických autorit v USA uvedla, že výhody obřízky převažují škody které nastanou, pokud obřízka není provedena. Jsou to jediné lékařské autority v civilizovaném světě, které mají takovýto názor. Proč tomu tak je, je uvedeno jinde na těchto webovkách.
 
  Chlapečci na této stránce jsou skuteční lidé se skutečnými jmény a skutečnými životy. Přežili svou obřízku a jejich život byl kvůli ní katastrofálně změněn. Během posledního roku však v Evropě, USA a Kanadě v souvislosti s obřízkou zemřelo.
 
 

      Život bez penisu

 
  
  Davidovi Reimerovi byl při rutinní obřízce omylem amputován penis. Aby se to ututlalo, byl kastrován a přeoperován na dívku a pak byl jako dívka pod jménem Brenda vychováván. Když mu bylo 14 let, zjistil, jaká je pravda a stal se znovu "Davidem". V roce 2004 spáchal sebevraždu. Jeho bratr - dvojče se následně na to předávkoval drogami. Jejich matka je z toho zcela zničená.
 
 
 

      Zpackaná obřízka

 
 
  Pokud se rutinní obřízka zpacká už není cesty zpět. Co je jednou amputováno, je už pryč navždy. Rutinní obřízka však poškozuje pokaždé. Genitální rekonstruční chirurgie nikdy nemůže nahradit specializované nervy, slizniční tkáň, vroubkovanou tkáň a složité struktury mužských pohlavních orgánů. O zpětnou reoperaci bylo pokoušeno už mnohokrát, historie však prokázala, že to nefunguje.
 
 
 

      Celoživotní vliv obřízky

 
  Je dobře zdokumentováno, že společné reakce, které prožívají oběti mužské a ženské obřízky jsou:
 
  Deprese, hněv, beznaděj, pomstychtivost vůči rodičům, antisociální chování, násilí a sebevraždy.
 
  Některé oběti obřízky a to jak muži tak i ženy zakoušejí mizérii po celý život. Neexistuje žádný odkaz "nápomocných" lékařských autorit na dlouhodobé účinky obřízky. Zde je to, co některé "nápomocné" lékařské autority tvrdí o kojenecké rutinní obřízce:
 
  "Dobrou zprávou je, že pokud .....  jsou obřízky prováděny čistými a ostrými chirurgickými nástroji vyškolenými profesionály, tak je ta operace sama o sobě docela bezpečná a jednoduchá. Většina obřízek je prováděna bez vážných problémů nebo komplikací. Je možné, že pacient může mít mírné bolesti, infekce nebo podráždění ale nejpravděpodobnější jsou nepříjemné pocity v průběhu hojení .....zdravý rozum říká, že toto musí být zavádějící, ba se jedná o lékařský podvod.


  Naše společnost odmítá rizika a s nimi související celoživotní poškození způsobená dětskou nemedicinskou obřízkou. Viafin - atlas je proti mrzačení pohlavních orgánů kojenců. Prosíme, podělte se o tuto stránku se svými přáteli.

PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY OBŘÍZKY

OBŘÍZKA A PSYCHOLOGICKÉ ŠKODY

autorka:                       Dr. Janet Menageová MA MB CHB    Velká Británie     "Pro dítě je psychologický efekt stejný bez ohledu na to, zda se jedná o nezákonné zneužití nebo o legalizovanou lékařskou činnost."  ...
Celý článek

OBŘÍZKA A PSYCHOLOGICKÉ ŠKODY

Tato stránka obsahuje komplexní přehled o psychologických účincích obřízky na děti a kojence a též přehled vědecké literatury na toto téma.               Úvod        Obřízka mužských novorozenců a dětí byla v lékařských kruzích po dlouhou...
Celý článek

PSYCHOLOGICKÉ DŮSLEDKY OBŘÍZKY - II

 převzato z BVJ        Tento článek je vlastně souhrnný úvod ke všem ostatním článkům v této rubrice, je v plánu, že při reorganizaci stránek bude nahoře, kam patří. Redakce PNVT.        V některých lékařských kruzích je obřízka novorozenců a velmi...
Celý článek