MUŽSKÁ SEXUALITA

             STAV 2 - EREKCE

  (Tento odstavec navazuje na odstavec Stav1 - kavernózní tělesa v článku o mužských pohlavních orgánech.Redakce PNVT)

  Ve Stavu 1 jste se dověděli, jaký roli hraje erektilní tkáň pro stav erekce.

  Ale co je to erekce a jak vzniká. Proč ji kluci nedokážou ovlivnit a proč je na rozdíl od starších mužů jejich penis tak často vztyčený?

  Erekce je to, když se vzpřímí mužský úd. To je nezbytné pro to, aby se dal penis při pohlavním styku zasunout do pochvy. Potud to není pro vás nic nového - takto to je v učebnici biologie pro sedmáky.

    Je to nepřéhlednutelné - stojí

                    

 Podívejte se na to nejprve zvenku - co uvidíte?

  Pokud je kluk sexuálně stimulován, probudí se jeho penis a vztyčí se - no jo, tak by to mělo alespoň být. To se děje ve čtyřech krocích:

  1) úd se napřímí a stane se delším a silnějším.

  2) žalud naběhne a vysune se z předkožky. Přitom se zvětší citlivý povrch žaludu. Předkožka se stáhne dozadu a převrátí se, takže teď je její citlivá část též obnažena.

  3) penis ztvrdne a strmě se vzpřímí. Vzhledem k tomu, že síla erekce se snižuje se zvyšujícím věkem je úhel erekce u kluků nejvyšší a erekce je u nich nejstrmější.

  4) Vzhledem k silnému průtoku krve se penis otepluje. Též varlata nabobtnají až o 50% a jsou přitaženy k tělu. Šourek se stáhne a zmenší se. Celá oblast genitálu je velmi citlivá na sebemenší dotek a stimulaci.

  Nyní může být penis zasunut do pochvy.

  Erekce je velmi důležitá pro stimulaci penisu. I když je možné mít orgasmus i s penisem v ochablém stavu, každý kluk ví, že stuhlý penis je několikanásobně citlivější na fyzickou stimulaci (hlazení, tření, masírování) než úd v klidu.

    Holky, holky, holky - stojí, stojí, stojí

          

  Kdo to neví?: strmější zub=vztyčenější penis!

Protože kluci reagují nejen na fyzické, ale i vizuální podněty a sexuální fantazie, tak se jim zdá, že se jejich penis někdy zcela bezdůvodně protáhne a postaví se. Prostě si dělá co chce!

  Na veřejnosti, při sportu a podobně to může být nepříjemné. Vinu za tyto nekontrolovatelné erekce má změna hormonální rovnováhy a to zejména u kluků v pubertě.

  Co můžete dělat v takových nepřevídatelných situacích?

  1) Na něco usilovně myslet jako například na znění Pythagorovy věty nebo na vánoční projev prezidenta.

  2) dát si studenou sprchu (jen pro velmi tvrdé kluky)

  3) uvolnit se masturbací.

  Úplně z jiných důvodů než z "horkých holek" je příslovečná "ranní tyč."

Přibližně 3 - 6 krát za noc se penis u kluků a mužů postaví. Z toho si zpravidla uvědomujeme jen poslední ranní erekci. Dlouho se věřilo, že ty erekce jsou důsledkem erotických (hříšných) snů, nebo plného močového měchýře. Nyní se ví, že tomu tak není. Noční a ranní erekce jsou druhem tréninku pro erektivní tkáň a vyskytují se během bezesných fází spánku.

  Neviditelný strážce penisu PDE5

  PDE5 (fosfodiestráza 5) je látka v těle, která zabraňuje, aby byl penis stále tuhý a má ho po celý den pod kontrolou.

  PDE5 zajišťuje, aby byly svaly kavernózních těles a některé svaly pánevního dna stále napnuté (Tonus). Toto napětí zabraňuje krvi volně proudit do penisu a tak zabraňuje tomu, aby se postavil. Svaly v penisu jsou napnuté, když je penis ochablý a ne naopak! Proto nemůže žádný kluk "vyvolat úsilím" to, aby se mu penis postavil. Naopak, musí se k tomu velmi uvolnit!

  Můžete to srovnat s funkcí svěrače u konečníku nebo močového měchýře, kde je to podobné.

  Pokud by PDE5 neexistoval, tak by váš penis trvale stál, což je poněkud nepraktický stav při sportu, ve škole nebo v práci.

  PDE5 tedy zažišťuje jeho klidový stav a tedy zajišťuje to, že je váš pyj v běžném životě pěkně klidný a zůstává nenápadný.

    Vzrušený - jak nahé holky přelstí strážce

  Nyní se vloží do hry vaše přítelkyně - a hned se to stane! Ona vás přeladí do stavu sexuálního vzrušení.

  Co se stalo?

  Pohled na vaši přítelkyni pošle signál do vašeho mozku, který zablokuje účinek PDE5.

  Ten posel je cyklický monofosfát guanosin, zkratka cGMP.

  cGMP způsobí, že se svaly v penisu uvolní a tak může krev nerušeně proudit do kavernózních těles žaludu.

  Penis se zvětší, ztvrdne a postaví se.

  cGMP je tedy odpovědný za stojící penis.

  Co tedy potřebuje každý kluk, aby získal erekci?

  On tedy potřebuje sexuální stimul, který vyvolává uvolňování cGMP.

  Takové dráždění kromě přítelkyně může také vyvolat erotické foto, video, dotýkání  a stimulování genitálií kluka při masturbaci nebo při pettingu nebo nějaké vzrušivé sexuální fantazie.

  Ať zůstane stát - udržení erekce

  Abyste při masturbaci, pettingu nebo pohlavním styku byli schopni udržet darované příjemné pocity tak dlouho jak je jen možné, tak musí být erekce po celou dobu udržena.

  Podmínky, které vedou k erekci (sexuální vzrušení, dráždění a stimulace) musejí tedy být přítomny po celou dobu milování.

  To není někdy vůbec jednoduché a tak přicházíme k ústřednímu tématu našich webových stránek

    Sex obřezaného

  Mnoho obřezaných kluků nemá vůbec žádný problém s masturbací ale při pohlavním styku málo cítí na penisu a tak jen stěží přicházejí k orgasmu.Nebo aby ho vůbec dosáhli musí k tomu vykonávat "tvrdou práci". Je to proto, že při masturbaci mohou sami dobře rukou určit, jak pevně, jak rychle a jak intenzivně se stimulovat.

  Při pohlavním styku jsou ale závislí na stimulaci prostřednictvím vlhké stěny a těsnosti vagíny. Tato stimulace je na rozdíl od masturbace mnohem měkkčí, jemější a méně prudká, ale je tomu s každou ženou jinak.

  Někdy není ta stimulace dostačující pro udržení erekce, penis uprostřed styku zvadne a to je pro oba dva partnery samozřejmě frustrující.

  Obřezaní kluci a muži někdy potřebují mnohem intenzivnější stimulaci. Ale tak často způsobí partnerce bolest. Kdo má ale tohle v ůmyslu?

  Totéž může nastat, pokud obřezaní kluci a muži používají kondomy. Pocitový prožitek z méně citlivého žaludu je ještě snížen "pláštěnkou" a to vyvolává dilema. Na jednu stranu je kondom ochranou proti těhotenstvím a nemocem a druhou stranu může  pláštěnka obřezanému klukovi zkazit zábavu.

    Tvrdý, tvrdší a nejtvrdší - erekce, orgasmus a ejakulace

  Těsně před orgasmem je penis ještě tvrdší a větší. Apak se to stane! Nejen "tam dole" jde o to správné, neboť kromě dechurvoucího slastného pocitu a výronu semene uvolní ještě k tomu mozek speciální dávku hormonů.

  Hormony jsou krevním oběhem roznášené biochemické sloučeniny, které řídí určité fyzické reakce.

  Nordadrenalin je vyplaven do krevního oběhu. Srdce pumpuje do pohlavních orgánů ještě více krve a tak je slastný zážitek ještě prudší.

  Serotonin je hormon štěstí a dává vám opravdový rauš slasti.

  Oxytonin způsobuje způsobuje při orgasmu násilné kontrakce svalů v penisu a břiše  a při tom je vytlačeno semeno (ejakulace).

  A pak se to vše v nepopsatelném okamžiku slastí blíží ke svému konci.

    Šlus s legrací - konec erekce

  Prolaktin a ejakulační hormon oxytocin vyvolají u kluků a mužů únavu.

  Vasopressin způsobí stažení cév a tak řídí tyto tři hormony konec orgasmu, ejakulace a erekce.

  U většiny kluků nechává "on" svou hlavičku po ejakulaci ihned viset.

  A protože už není žádný cGMP (který způsobuje erekci) distribuován z mozku a tak začne opět působit  PDE5, který způsobuje ochablý penis, a dopřeje penisu jen tolik krve, kolik je potřeba k udržení jeho zdraví.

  "Velký" je opět malý a chová se velmi tiše a nenápadně - o dalším až později.

                    EJAKULACE

 

    Ejakulace je uvolňující a zdravá!

                                        Ahoj kluci!
                                               
  Proč je sex zábava?
 
  A proč chcete vždy znovu?
 
  Odkud pochází provinilý pocit při ejakulaci a  je tomu věnována taková pozornost?
 
  Je to jasné. Poněvadž příroda chce, aby bylo uděláno co nejvíce lidských miminek.. A co přináší legraci, tak to máme vždy rádi, že? 
 
  A proč přináší onanie legraci, když z ní nemůže vzniknout žádné dítě?
 
  A není to plýtváním ceným semenem, pokud se sex provozuje pouze pro zábavu a semeno místo v pochvě skončí v ubrousku?
 
  Samozřejmě, že při onanii, sexu s kondomem, nebo pokud partnerka bere pilulky, nemůže žádné dítě vzniknout. Přesto jsou tyto praktiky smysluplné a důležité!
 
 

   Kdo odpočívá, ten rezaví!

     (Wer rastet, der rostet!)
 
  To platí i pro genitálie, u kluků a mužů to platí i pro semeno.
 
  Ještě dlouho předtím, než to děti a mladiství "poprvé" prožijí, onanují. Kluci častěji než holky.
 
  V dětství je to zcela nevinné, nevědomé, a přesto je to zábavné. Hraní si s pohlavními orgány nebo hra na doktora.
 
  Od puberty je onanie zcela zaměřena na nádherné pocity při orgasmu.
 
  To slouží k lepšímu poznání vlastního těla ale i k vyzkoušení stále lepších možností. Navíc to udržuje pohla
vní orgány zdravé a fit.
 
  U kluků zajišťuje častá onanie už od rané puberty, že mají dostatek vždy zdravých spermií pro plození potomstva. Prostata pak zůstává měkká a pružná, je menší a tím méně náchylná k rakovině. To ale neznamená, že kluci mají problémy, pokud si nezajišťují místo pro vždy čerstvé spermie.
 
  Co neuděláš sám, zařídí příroda po svém - obvykle během spánku tedy ve formě "mokrých snů", což jsou mimovolné poluce, nebo tím, že nepoužité spermie v těle odbourá.
 
 Na rozdíl od toho, co se tvrdilo dříve a to po celá staletí, je onanie nejen neškodná, ale je dokonce zdravá! Onanovat se smí a má to být zábavné!
 
  O něco později se stane sex ztělesněním pro lásku, blízkost, touhu, důvěru, vztah a pak může mít i důsledek, milované dítě. Ale také platí, že ne při každém pohlavním styku musí být povinně "každá střela trefou."
 
  Sex nás udržuje fyzicky duševně zdravé, takže hodně zábavy u toho!

 

      Kdy přijdeš - ejakulace

 
  Ejakulace znamená, stříknout ven, vrhnout ven, ostříknout, odkazuje na to, že při výronu semene dochází k orgasmu, tedy k vrcholu sexuálního vzrušení a rozkoše u kluků a mužů.
 
  Měli byste si pořádně rozmyslet, kdy to budete dělat, protože ejakulaci doprovází extrémní pocit rozkoše, který vás může učinit na několik vteřin učinit bezbranné, slepé a hluché k vašemu okolí. Je pak trapné, když si mamka chce jít zrovna lehnout.....
 
 

      Cesta k cíli - jak dojde k ejakulaci?

 
  Orgasmus a ejakulace jsou finálem sexuálního vzrušení u kluků a mužů. Ale už dávno předtím, než k tomu dojde, nastává v našem těle něco, co sice nemůžeme vidět,  ale můžeme to dobře cítit.
 
  Takže už cestou k vrcholu jste si dobře vědomi pocitů a stále více vzrůstajícího krásnějšího tlaku ve vás. Celý ten zážitek trvá mnohem déle než vlastní orgasmus a není to zanedbatelná záležitost!
 
  S rostoucím sexuálním vzrušením se vám zvyšuje tep ale hlavně tlak. Pohlavní orgány jsou citlivější na dotek, varlata začínají bobtnat a mohou dokonce trochu pobolívat. Není to ale tlakem nebo zácpou semene, ale silným prokrvením, kdy dočasně do varlat přitéká více krve, než může odtéci. Podobný proces je také při erekci penisu.
 
  Vlastní tlak, který cítíte, vychází z prostaty. To je žláza o velikosti kaštanu, která může (ale nemusí) bát nahmatána přes konečník. V této žláze se smísí spermie, které vystoupaly z nadvarlete s živným roztokem z párových měchýřkových žláz ve skutečnou semennou tekutinu - ejakulát.
 
  Čím více sekretu je vtlačováno do prostaty, tak v ní nastává extrémní tlak. Spermie z varlete a nadvarlete tvoří jen malou část oné tekutiny.
 
  Celé vaše tělo je teď opravdu pod vysokým napětím a tak při sebemenším dotek penisu nebo varlat ať už hlazením nebo tlakem
může dojít k pocitové explozi.
 
  Někdy je to takto:
 
  Výstup z prostaty do močové trubice vyloženě praskne a pod vysokým tlakem vystřelí sperma s penisu ven. Zároveň se svaly lásky na pánevním dně stáhnou a tímto způsobem pomáhají vytlačit ejakulát. Zároveň se chámovod, který vede z nadvarlete do prostaty, močová trubice a konečníkové svaly rytmicky stahují a pomáhají tak zlepšit ejakulaci.
 
 
 
  Vy jste v těchto pár vteřinách totálně vedle a nemůžete dělat nic. Jen se těšit.
 
  Možná, že se vám u toho podaří stahovat vaše svaly pánevního dna nebo tisknout hýždě pevně k sobě. Pokud se vám to podaří a budeto mít za zábavné, tak to může zesílit vaše nádherné pocity. U každého kluka to ale nefunguje.
 
  A zase tu platí: Naučte se své tělo a jeho možnosti vědomně poznat! Vyzkoušejte si, co je pro vás zábavné!
 
  Ejakulace probíhá u každého kluka poněkud jinak. Někteří stříkají ejakulát hodně daleko zatímco u jiných jen kape ven. U některých kluků se ejakulace nezastaví ani po deseti stažení svalů zatímco jiní musí vystačit pouze se třemi. Vše je normální a závisí to na více faktorech.
 
  Bylo to po dlouhé době - nebo onanujete denně?
 
  Dopřáli jste si dlouhou předehru a vaše vzrušení vystoupalo do stěží vydržitelné výše - nebo přijdete už po dvaceti vteřinách?
 
  Jak dlouho jsou vytrénovány vaše svaly pánevního dna?
 
 

       "Střílení" pouze se zbrojním průkazem?

 
  Mimochodem:
 
  Dospělí muži ejakulují asi 6 ml ejakulátu. To je asi tak jedna polévková lžíce. Na počátku puberty to může být samozžejmě méně; v pozdní pubertě to může být více.
 
  Ejakulace trvá pět až dvacet pět vteřin, někdy i více. Jak už bylo uvedeno, záleží to na množství svalových stahů, kterých může být buď jen tři anebo více než deset. Každý křečovitý stah způsobuje další vystříknutí ejakulátu.
 
  Bylo změřeno, že silná ejakulace může zasáhnout cíl až do 60 cm. Jestli kvůli tomu potřebujete zbrojní průkaz je nad mé znalosti.....
 
  Většina kluků poprvé ejakuluje mezi jedenácti až šestnácti roky. Pokud to ještě nenastalo, pokud vám už bylo šestnáct, měli by jste se poradit se svým dorostovým lékařem.
 
  A teď několik pozoruhodných čísel z Holandska, u kterých se ptám, jak k nim přišli:
 
  Většina kluků začne ejakulovat tak jeden rok po růstu penisu, tak tedy v průměru, když je jim 13,2 roku, tak střílejí poprvé.
 
  Dvacet procent kluků si jejich první ejakulace nevšimne, protože to nastane v noci.
 
  Dvě třetiny, tedy šestašedesát procent ejakuluje poprvé při onanii, zatímco patnáct procent tuto velkou zkušenost poprvé prodělá při pohlavním styku. To dělá dohromady sto jedno procento. Naši holandští přátelé nepočítali zrovna pozorně.....
 
  
 

      "Rychlé stříkání" - typická chyba kluků v pubertě

  Průměrně potřebují kluci v pubertě tak dvě až tři minuty do ejakulace. Někteří to však zvládnou už do minuty. A to je problém, který později může vzničit vztah.
 
  Čím dříve ejakulujete, tím je pravděpodobnější možnost, že vaše budoucí partnerka nedosáhne orgasmu a tak bude nespokojená a zklamaná
 
  Pomocí squeeze techniky a metody stop - start se můžete naučit oddálit ejakulaci. A to vám přijde k dobru.
 
  Dalším způsobem jak se vyhnout stresu s přítelkyní je naučit se to zvládnout tak, aby se holka udělala vždy jako první. Vy můžete později! Kluci jsou totiž většinou po orgasmu úplně hotoví a vyčerpaní. Nechte ji udělat se jako první a to třeba i bez zavedení penisu, třeba tak, že budeš prstem jemně masírovat její klitoris.
 
  Prosím, zapomeňte na to, že skutečný sex musí být spojen se zavedením penisu do pochvy. Existuje mnoho dalších a mnohem více vzrušivějších metod jak provádět hrátky. O tom však až později.
 
 

       Po tisících vystříknutí je vymalováno

  Víte, že?
 
  Dříve se věřilo, že zásoba semene je u kluka nebo muže omezená, takže ty drahocené kapky mohou být nakonec vypotřebovány.
 
  Tato mylná představa vedla k tomu, že sex byl dříve povolen pouze v manželství. Proto onanie byla brána jako plýtvání drahoceným semenem a to bylo náležitě trestáno. Ostatně i dnes zakazuje katolická církev svým ovečkám používání kondomů při sexu, protože se při tom - z katolického pohledu - zbytečně plýtvá semenem.
 

       SPERMA BEZ KONCE

 
                    
 
                                                                      Ahoj kluci!
 
  Už jste se někdy zeptali sami sebe, co je to vlastně ejakulát?
 
  Ano, já vím jak ejakulát vypadá:  Semenná tekutina je mléčně bílá až nažloutlá a je někdy řídká jak voda zatímco jindy je hustá, hrudkovitá, někdy dokonce kašovitá.
 
  Slouží k oplodnění a my neustále stojíme před otázkou, kam s ním, když ho zrovna nedarujeme své nejmilejší. Sex je něco krásného, ale někdy to tak lepí....
 
  Ale víte už?:
 
  * že asi jen pět procent ejaklátu tvoří spermie, sedmdesát procent tvoří žlázy měchýřkové a zbytek, tedy pětadvacet procent pochází z prostaty?
 
  * že vaše varlata produkují za noc dvaasedmdesát miliónů spermií a že to trvá dvasedmdesát dnů než ty spermie dozrají?
 
  * že těch 2 - 6 ml ejakulátu, co z vás vyjde při onanii nebo pohlavním styku obsahuje dvacet až sto padesát miliónu spermií, a že z každé jednotlivé může vzniknout dítě?
 
  * že vaše koule nejsou při sexuálním vzrušení tlustší proto, že jsou nabitější spermatem, ale proto, že jsou silně prokrvené a tak mohou dokonce pobolívat?
 
  * že vaše spermie jsou sice utvořeny ve varleti, ale jsou uskladněny a dozrávají v nadvarleti a tak jsou připraveny pro cestu přes penis do vagíny? Že vaše nadvarlata můžete nahmatat na zadní straně varlete v horní části šourku jako uzlovitá klubka nebo malé hrudky, především tehdy, když jste dlouho neonanovali nebo neměli pohlavní styk?
 
  * že vaše koule asi tak od třinácti let vytvářejí zralé spermie ale že už se vyskytli i devítiletí otcové?
 
  * že všechny spermie všech miliard lidí na zemi jsou tak mrňavé, že by naplnily normální šálek na kávu sotva tak do poloviny?
 
  Už to všechno víte? Dobře. Tak vám povím něco jiného?
 
 
 

      Alarm pro spermie jedenáct.

 
                    
  Překlad tabulky:
 
  1) varlata - tvorba spermií
 
  2) nadvarlata - skladování a dozrávání spermií
 
  3) chámovod - tudy cestují spermie při sexuálním vzrušení
 
  4) žlázy měchýřkové - tvorba živného roztoku
 
  5) močový měchýř - při přípravě na ejakulaci je cesta k němu v prostatě uzavřena
 
  6) prostata - v ní se pod vysokým tlakem dokončuje ejakulát
 
  7) Cowperovy žlázy - tvoří se v nich sekret, který čistí močovou trubici a dělá žalud klouzavým
 
  8) močová a ejakulátová trubice - cesta pro ejakulát na začátku ejakulace
 
  9) žalud/ ústí močové trubice - výstřik ejakulátu při ejakulaci
 
  Co se stane s ejakulátem, pokud "přichází k věci"? Během sexuálního vzrušení totiž panuje alarmový stav ve vašich pohlavních orgánech.
 
  Zralé, připravené semenné nitky jsou tlačeny z nadvarlete (2) prostřednictvím chámovodu (3) směrem nahoru do prostaty (6) . Pro tyto neviditelné malé chlapíky je to šíleně dlouhá cesta a jsou rádi, že nakonec dostanou podporu z měchýřkových žláz (4). Měchýřkové žlázy zahltí  doposavad se jen obtížně se pohybující spermie živnou tekutinou, ve které se opravdu cítí dobře a najednou se dostanou do té nejlepší formy a najednou jsou čilí jako ryba ve vodě. Jsou posíleni na jejich cestě přes penis  a pokud mají štěstí, tak skončí v pochvě. Tekutina z měchýřkových žláz způsobí, že jsou spermie otužené a chráněné před kyselým prostředím pochvy.
 
  Mimochodem:
 
  Když jste sexuálně vzrušení a váš penis je tuhý, tak je výstup z močového měchýře velmi těsně uzavřen, takže se nemůže stát, že by z něj při pohlavním styku nebo onanii mohla unikat moč.
 

     Vzedmutí v břiše

 
  Stůjte přeci!
 
  Předtím, než udělá ejakulát svůj "únik", skončí oplodněníchtivé spermie nejdříve v prostatě (6) a po určitou chvíli nemohou dál. A je  ta kaštanová žláza čím dál tím víc plnější ejakulátem a tak zbytní a ztvrdne. To je příčinou velmi příjemného žhavého pocitu ve vašem podbříšku, který máte těsně před orgasmem.
 
  Ale proč čekají spermie v prostatě?
 
  Na čištění ulice!
 
  Předtím totiž, než smějí ven, tak nepatrná Cowperova žláza, která je na začátku močové trubice, čistý, klouzavý sekret. Ten neutralizuje v močové trubici zbývající nečistoty a znečisťující látky i zbytky moči a to dělá močovou trubici (8) a ústí v žaludu (9) pěkně kluzké.
 
  Nyní teprve nastane to, po čemž všichni kluci touží: ejakulace!
 
  Tlak v prostatě (6) nezměrně stoupne - až je najednou ejakulát močovou trubicí explozivně vystřelován ven. Pro většinu kluků je to spojeno s orgasmem, což je vyvrcholení a to je intenzivně rozkošný pocit.
 
  A co je vlastně na ejakulátu tak zvláštní?
 
 

       Stavební plán v hlavičce

 
  Spermie jsou nejpravděpodobněji nejefektivnější nositelé dat, jací existují. Jejich úkolem je plodit děti. Ve své hlavičce proto mají jednoduchou kopii vaší veškeré dědičné výbavy, RNA, celý váš osobní životní stavební plán.
 
  A to je velký rozdíl proti vlastním buňkám vašeho těla. Ty totiž obsahují v buněčných jádrech dvojitý řetězec, dvojitou sadu DNA. Pokud se buňka rozdělí, zkopíruje se buněčné jádro jedna ku jedné a vznikne úplně stejná nová buňka se stejným DNA. To se děje ve vašem těle po celou dobu. Téměř všechny buňky jsou ve vašem těle v průběhu vašeho života nahraženy novými, aniž byste si toho všimli.
 
  Spermiová buňka se oproti tomu při oplodnění spojuje s vajíčkovou buňkou, která také obsahuje jen jednu jednoduchou informační datovou sadu RNA dívky/ženy.
 
  Co se teď stane?
 
  Už jste to uhodli:  Obě jednoduché datové sady se spojí v jednu dvojitou, novou DNA, stavební plán pro nový život, který je zcela jedinečný. Jde o předtím ještě nikdy neexistující dítě.
 

      Těžký život semenných nitek

 
  Pokud uvidíte spermie na nákresu nebo dokonce pod mikroskopem, tak vám mohou připadat legračně. Tento dojem je však klamný.
 
  Jak už víte, spermie jsou produkovány varletem a uskladněny v nadvarleti. Pokud nejsou použity, poněvadž kluk neonanuje, protože je třeba přísný katolík nebo puritán, tak jsou spermie asi tak do sedmi až deseti dnů zlikvidovány, buďto nedobrovolnou ejakulací, například v noci do postele nebo jsou v těle odbourány. To je smutný osud.
 
  Tokud dojde k ejakulaci, tak jejich těžký život začíná hned po opuštění penisu. Buď skončí na prostěradle nebo v ubrousku a pak zemřou po několika minutách. Jejich smrt však není bez významu, protože: za prvé vám způsobily zábavu a za druhé uvolnily prostor pro nové, zdravé spermie, které pak mohou za určitých okolností počít dítě.
 
  V případě, že spermie skončí v pochvě, mohou se dožít až sedmi dnů a způsobit oplodnění.
 
 

      Věčný chlad - zmražený ejakulát

 
  Dnes si mohou muži (kluci pod 18 let ještě ne) nejen své peníze ale i své spermie deponovat v bance. Tam jsou uloženy při teplotě  - 196 stupňů Celsia. Jak dlouho vydrží při této teplotě nikdo neví, pravděpodobně navždy. Cesta do tohoto chladu však není bez nebezpečí. Jak získat tuto ušlechtilou štávu, to si dokážete domyslet: pomocí onanie. A ta potom skončí (doufejme) v plastovém kelímku.
 
  Tam může maximálně přežít dvanáct hodin. To je důležité pro muže, kteří to raději doma .... však víte.
 
  Potom co spermie šťastně skončí v kelímku budou uloženy ve vodě, která má tělesnou teplotu, potom budou v chladničce ochlazeny na teplotu čtyř stupňů Celsia a potom budou smíchány s přísadami, antibiotiky, živinami a tak dále, uzavřeny v plastikové trubičce a potom budou za teploty  - 196 stupňů Celsia uloženy v kapalném dusíku. Chudáci .... ty semenné nitky! Teoreticky byste mohli vaše pra, pra pra pra pravnučky ...... no jo, teoreticky. Většinou se však oplodnění skrze zmrazené spermie nepoužívá u lidí ale u zvířat. Většina hřebců nebo býků nemá nikdy skutečný sex, ale je to z nich dostáváno pravidelně ručně a pak je to uměle vloženo do vaginy. Chudáci zvířecí chlapi!
 
 

      Je to zrádné: kdo ubryndne, ten je usvědčen

 
  Policisté milují spermie! A policistky stejně tak.
 
  Ale proč?
 
  Protože ejakulát zanechává zrádné skvrny, které pod UV - lampou modře fluoreskují. Omytí ani vyprání tady nepomáhá. A už jediná spermie může být detekována a následně identifikována pomocí genetické analýzy. To je zvláště důležité při vyšetřování sexuálních trestných činů. Detekování je možné i po desetiletí od spáchání onoho činu. Tak se dnes dají i velmi dávné zločiny objasnit. Někdy je oblečení zneužitého dítěte nebo ženy uchováno - a dnes je možné nalezenou spermaskvrnu analyzovat nebo  teprve zjistit.

      Ejakulát dělá krásnou!

 
  Zní to bláznivě, ale ejakulát obsahuje ženský hormon estrogen a tak udržuje pochvu dívky/ ženy krásně hebkou a poddajnou. Mimoto estrogen podporuje zdraví partnerky a má pozitivní vliv na její pleť a vlasy.
 

      Válka spermií - pouze jediný může zvítězit

  Proč kluci a muži  produkují taková kvanta spermií, když pouze jedna může pouze jednou za měsíc oplodnit jednu vaječnou buňku.
 
  Je to jednoduché: Protože dívky a ženy mají jednou za měsíc k dispozici pouze jednu zárodečnou buňku, tak musí věnovat zvláštní pozornost kvalitě mužského partnera a jeho ejakulátu. A kluci a muži se musí hodně snažit, aby si je dívky a ženy vybraly (pěkné oblečení, rifle s dírama, valchové břicho, vysoké IQ, BMW a tak dále.)
 
  Ženy jsou takto vybíravé od přírody a musí hledět především na kvalitu. Musí zacházet se svými vaječnými buňkami šetrně.
 
  Muži se  staví k tomuto požadavku kvantitou, velkým množstvím, prakticky nekonečným množstvím spermií. A tak ukazují, že si to mohou dovolit také v denním životě. BMW, zlaté kreditní karty a také rozšířený názor že kluk a muž vždycky může, to jsou signály, kterými vyjadřují: "Hej, ber mě! Mohu si to dovolit!"
 
  Kluci a muži si navzájem konkurují. Ale nejenom oni, ale i jejich spermie! Pokud má kluk nebo muž sex, tak se pouze ta nejsilnější a nejzravější dostane do vaječné buňky -  tedy jen jedna semenná nitka se trefí. Šťastná to buňka.
 
  Pokud měla žena krátce za sebou sex s více kluky a muži nebo sex s více kluky a muži současně, tak dorazí pouze ona z nejlepších do cíle.
 
 

      Naši zvířecí přátelé

  Některá zvířata mají naprosto bláznivé strategie k tomu, aby se jejich spermie dostaly do samice a bylo v tom zabráněno spermiím jiných samců.
 
  Vrtejši nemají dvě, ale mají čtyři varlata. Mají také cementové žlázy, kterými pochvu po sexu zabetonují. Kdo přichází příliš pozdě, je potrestán na životě.
 
  Lev se páří nepřetržitě po celý týden s každou lvicí, kterou může dostat. Tak rozšíří své sperma na mnoho partnerek. Některé obslouží vícekrát i mezi jinými.
 
  Některé druhy opic mají extrémně velká varlata. Proč? Provozují sex tak často, jak je jen možné. A pokaždé, když vidí milovanou svého konkurenta, tak na ni skočí a snaží se jeho sperma přetrumfnout.
 
  Banánoví slimáci mají oproti svému tělu opravdu obrovský penis. Je kolikrát dvakrát tak dlouhý než oni sami. Tato legrační zvířátka jsou hermafrotiti, takže jsou samci a samice zároveň, ale oni mohou samozřejmě umístit své vlastní sperma pouze do hrníčku někoho jiného.
 
  Nyní se prosím nevyděste, jejich strategie je opravdu odporná.
 
  Navzájem si odkusují penis. Poražený je potom už jen samice, která je oplodněna vítězem a tak musí přivést mláďata na svět.
 
  Ano, v přírodě panují opravdu drsné zvyky.
 

       MŮJ KONDOM? TVŮJ KONDOM? KONDOMY TU JSOU PRO KAŽDÉHO!

 
                                     Ahoj kluci!
 
  Poté, co jste tu zjistili, odkud váš ejakulát pochází a jak si najde "svou cestu ven", tak dnes přibude ještě jedna otázka:
 
  Kam s tou plodnou šťávou?
 
  U onanie je to samozřejmě jednoduché: kapesník, sprcha, WC, kuchyňský ubrousek....
 
  Pro všechny ostatní případy je vynalezen kondom, gumový plášť, který je v tomto nejlepším kamarádem kluků, neboť nejen spolehlivě zachycuje ejakulát, ale ke všemu chrání téměř se stoprocentní jistotou před přenosem pohlavních chorob.
 
 

       Kdo ho vynalezl?

 
                    
 
  Ne, tentokrát to nebyl Švýcar, ale Američan, jehož jméno už většina kluků asi někde slyšela! Byl to Charles Goodyear, ten, který má něco společného s pneumatikami.
 
  Ten dobrý Charles žil v letech 1800 - 1860 a v roce 1839 vynalezl výrobu gumy z přírodního kaučuku. Nejprve přišel s gumovými holínkami a stany. Úplně první kondom šel do výroby v roce 1870.
 
  Ta věc tehdy měla dva milimetry silné stěny - byl to skutečný vrah dobrých pocitů při sexu!
 
  Tehdejší plášť měl ještě jeden háček - šev! To muselo být doslova mučení pro pochvu. Ta žena mohla stěží dosáhnout orgasmu, spíše cítila jen bolest. Přesto ten Goodyearsův kondom chánil před otěhotněním.
 
 

       Malé cestování časem: nechvátej se starou ponožkou

 
  Samozřejmě, že Goodyear nebyl první, kdo přišel s myšlenkou, jak to udělat, tedy mít pohlavní styk  ale přitom se vyhnout tomu aby z ejakulátu vzniklo miminko,
 
  A tak jeden historický muž stříkal svůj ejakulát do ovčích střev, které ukradl na poslední ovčí zabíjačce.
 
  (Pokud vím, tak slovo kondom pochází od jména doktora, který se jmenoval Condom a byl v letech 1660 - 1685 osobním lékařem anglického krále Karla II. Dr. Condom doporučoval k této ochraně střeva skopců.Redaktor PNVT)
 
  Noblesní páni, jako byl například Casanova (1725 - 1798), který byl Arnoldem Schwarzeneggrem 18. století používal návlek z hedvábí. Ten sice prosakoval, zato vypadal elegentně.
 
  Obyčejný člověk si musel vystačit s tím, co mél po ruce, třeba s ponožkou! Zejména v zimě byl alespoň "Karlík" v teple. Kolik dětí se narodilo přes "ponožku" - o tom historie mlčí.


       Kondomy, které se dají dokonce použít!

 
  Bylo to v roce 1912, kdy jistý Julius Fromm (1883 - 1945) přišel na novou myšlenku:
 
  Ponořil skleněný píst o velikosti penisu do roztoku surové gumy a získal - téměř v okamžiku hladký bezešvý kondom! Dokonce i dnes někteří říkají tomuto gumovému plášti na penis "Fromms" na paměť tohoto sexuálního osvobození muže!
 
  Dnes jsou kondomy obvykle vyráběny z latexu, polyetylénu (PE), polyuretanu (PUR) nebo polyisoprenu (PI) a jsou vyráběny ve všech možných a nemožných tvarech , velikostech a barvách.
 
  Ty gumové kloboučky co dělají radost ze života dávno patří  ke standardní výzbroji každého kluka, bez ohledu, jestli mu už pasují nebo ještě ne a také bez ohledu na to, že ještě nemá nic, co by se v nich mohlo zachytit.
 
  Nemáte doma žádné kondomy?
 
  Pak ale jsou v nejbližší drogerii! Prodavačka Tina už čeká!  Jinak by bylo totálně trapné, že kdybyste ho skutečně "poprvé" potřebovali, byste nevěděli, jak ho na svůj penis natáhnout! A mimoto už dopředu můžete zjistit, co všechno je v nabídce!
 
  Co všechno tedy existuje?
 
  Měli by mít malé kondomy pro mládež, převeliké kondomy pro hřebce, kondomy s příchutí nebo bez ní, žertovné kondomy ( ty radši nepoužívejte k ochraně), světélkující kondomy, kondomy se stimulačním povrchem, kondomy s prostředkem, který usmrcuje spermie, kondomy s rozšířeným penisovým kroužkem, štíhlé kondomy (pro děti) a kondomy s znecitlivujícím povlakem, který způsobí, že vydržíte déle.
 
 

        Kondomy, obřízka a případ s kartáčkem na zuby

 
  Mají kondomy otupující účinek?
 
  Přesně řečeno, každý kondom tlumí pocitový prožitek. Většina kluků v tom má jasno a tak vědí, že s kondomem jim trvá déle než přidou do "finále".
 
  Mnozí obřezaní kluci a muži mají enormní problém při používání kondomů. Jejich trvale odkrytý žalud je vyschlý a je méně citlivý na dotyk. A mimoto je u nich nenávratně pryč vnitřní předkožka plná speciálních erotogenních zakončení.
 
  Gumový návlek pak způsobí, že cítí ještě méně a u mnohých je to příliš málo k dosažení orgasmu a ejakulace.
 
  Je frustrující, že tyto skutečnosti byly do nedávné doby zcela ignorovány. Mnozí postižení se to vůbec neodvážili říci své partnerce a mnozí neměli vůbec tušení, proč tak málo cítí.
 
  Pokud sami nejste obřezaní a poprvé čtete takovéto věci:
 
 Věděli jste, že mnoho obřezaných kluků si může bez problémů ošetřovat svůj žalud kartáčkem na zuby? To je u erotogenní zóny zcela nenormální, ale je z toho zřejmé, že mnozí kluci a muži velmi trpí důsledky obřízky!
 
  Pokud jste obřezaní a znáte tento problém:
 
  Nemůžete sice vůbec nic dělat proti tomu, že při pohlavním styku s kondomem cítíte méně nebo dokonce velmi málo, ale měli by jste přemýšlet o tom, které jiné sexuální praktiky, ať už s kondomem nebo bez něho, ať sami se sebou nebo v páru vám přinesou více sexuálního uspokojení, V tomto případě je však potřeba se zbavit myšlení, že "skutečný" sex je pouze ten vaginární. Budou tu později krátce popsány některé možnosti, které jsou vhodné pro obřezané kluky. Zdůrazňuju krátce, protože do detailu to musíte vyzkoušet sami!
 

Jak navlékat ochranné pomůcky

 
  Teď ale k věci: Jak se má navlékat kondom tu snad nepotřebuju dlouze a do široka vysvětlovat. Vyzkoušejte si to! V příbalovém letáčku je to popsáno. V krátkosti, co si můžete zapamatovat.
 
  * Vyzkoušejte si různé kondomy, nejprve při onanii, pak to dobře zvládnete, pokud to bude vážné.
 
  * Dlouhé nehty jsou smrtí pro každý gumový klobouček ! Takže pokud je vaše přítelkyně takto ozbrojena, tak radši vybalujte kondom sami.
 
  * Navlékejte kondom na penis, až když je opravdu tvrdý!
 
  * Před navléknutím si stáhněte předkožku úplně za žalud - tedy, pokud ji máte.
 
  * Přitlačujte palcem a ukazováčkem rezervoár kondomu, aby z něho unikl vzduch.
 
  * Před přetažením odzkoušejte opatrně maximálně však jeden centimetr odrolovat abyste věděli na kterou stranu, popřípadě musíte rezervoár obrátit na opačnou stranu.
 
  * Nyní položte kondom na špičku vašeho žaludu a srolujte ho celý dolů přes penis. Musí pevně sedět!  Proto si nejdříve při onanii odskoušejte různé velikosti.
 
  *Předtím, než proniknete s kondomem na penisu do pochvy, měla by být mokrá. Proto si nejdříve se svou přítelkyní hrejte, aby se dobře vzrušila a byla krásně mokrá.
 
...............................................................................................................................................
 
  * Po ejakulaci byste měli kondom přidržovat. U většiny kluků penis rychle splaskne a kondom by mohl zklouznout.
 
 

     Odstraňování ochranné pomůcky

 
  Při odstraňování nesmí uniknout žádná spermie do blízkosti pochvy. Po vyhození kondomu do odpadkového koše si umyjte ruce. Před vyhozením ten kondom radši zabalte do kusu buničiny. Nikdo ho v odpadcích nemusí vidět.