FUNKCE PŘEDKOŽKY

Tento článek má poněkud neobvyklý úvod, situace u nás je po změně režimu velmi podobná jako v sousedních německy mluvících zemích, proto je před něj zařazen úvod redakce BVJ, odkud je článek převzán, Je jistě vhodnější ho zařadit do rubriky INFO PRO RODIČE než do rubriky O PŘEDKOŽCE, protože prvních šest odstavců do rubriky INFO PRO RODIČE jistě patří.

REDAKCE PNVT         

 

            Předmluva BVJ    

 
  Jedním z důvodů, proč rodiče, kteří jsou konfrontováni s návrhem lékaře či obřízky ohledně obřízky jejich syna a odmítají ji, nebo se k ní staví skepticky je bolest spojená s operací. Nejčastějšími typy obřízky v německy mluvících zemích je normální, rukou provedená obřízka nebo obřízka pomocí plastibellu, což je však považováno za zastaralé. Některým rodičům je řečeno, že obřízka provedená pomocí plastibellu není bolestivá nebo že je minimálně invazivní. To je mylné. Stejně jako u jiných druhů odstranění předkožky je při pomoci plastibellu základem řezání, ale používá se plastového zvonečku k přikrytí žaludu a tak je oddělena předkožka od žaludu a posléze odříznuta. Jenom místo řezání na horním konci těla penisu řeže chirurg při plastibell metodě pouze přední část předkožky, přičemž se pak přiloží plastový zvoneček na penis a pak je vše přiškrceno šňůrkou a pak zbývající přiškrcená část předkožky odpadne.
 
  I v případě, že by obřízka, jejíž hojení trvá asi dva týdny, byla bezbolestná, stejně to znamená, že je tímto úkonem užitečná a citlivá část těla odstraněna. Tím změní obřízka natrvalo sexualitu budoucího dospělého muže a jeho sexuální partnerky. Všichni lidé obou pohlaví, jak chlapci, tak dívky, mají právo na svou genitální integritu. Mají právo na to, aby měli všechny funkční, zdravé části svého těla. Muž, a to už jako novorozenec nebo malý chlapec, má právo na svůj kompletní, neporušený penis.
 
  Mnozí dětští lékaři, urologové nebo dětští chirurgové nejsou obeznámeni s nejnovějšími poznatky výzkumů ohledně funkce předkožky.
 

 Jako nejčastější zdravotnická indikace k obřízce bývá fimóza (předkožka nejde stáhnout).

 
  Rodiče málokdy vědí, že fimóza je zcela normální, vývojový, fyziologický stav, který může trvat až do konce puberty a pokud se neobjevují nějaké vedlejší příznaky, tak není vůbec potřeba žádného léčení.
 
  Rodičům je často zapíráno i to, že léčbu fimózy je nutno zahájit pouze v ojedinělých případech. Asi 80% postižených chlapců lze úspěšně léčit pomocí kortikostereoidních mastí - a to zcela bez bolesti, strachu a trvalé fyzické změny.
 
  Rodiče nejsou ani dostatečně informováni o tom, co vše tato "malá operace" obnáší. Tato intervence obnáší nejen neopodstatnělá chirurgická rizika a zbytečnou bolest a trvalé fyzické a psychické následky ale i odstranění vysoce erotogenní tkáně mužských pohlavních orgánů, což může mít negativní důsledky pro budoucí sexuální život.
 
  Je důležité, abychom šířili tyto základní znalosti. Sotva se najde nějaká část těla, která by byla plně rozvinutá a plně funkční u všech savců, samců a samic, která by pro jejich život nebyla důležitá a přínosná. I slepé střevo má své důležité funkce, jejichž smysl nám donedávna unikal v temnotách. Předkožka je však orgán, který je všeobecně známý, takže o tom budeme muset začít mluvit.
 
  Následující článek je výtah z knihy: "Co vám lékař neřekne o obřízce", kterou sepsali Dr.Med.  Paul Fleiss a Dr.lékařské historie Frederik Hodges, kteří zkoumali problém "obřízky" a "neobřízky" přes 30 let. Dr. Fleiss byl renomovaný dětský lékař židovského původu, který působil v Los Angeles a Dr. Frederick Hodges učil dlouhé roky na univerzitě v Yale.
 

                                                                                    

                                     funkce předkožky

   

   Autoři:                          Dr.Med. Paul M. Fleiss MPH, FAAP

                   byl klinickým asistentem - profesorem pediatrie na  University of Southem California Medical Center

                   ( zemřel v červenci 2014)  

a                         Frederick M. Hodges

                   lékařský historik, držitel bakalářského titulu na University of California v Berkeley a doktorátu na univerzitě v Oxfordu   v Anglii,  přednáší na universitě v Yale.


Předkožka je základní erotogenní tkáň, která je nezbytná pro normální sexuální funkce. Komplex interakce mezi protophatickou senzibilitou na korpuskulární receptory chudého žaludu a na korpuskulární receptory vroubkované tkáně mužské předkožky je nutný pro normální chování při souloži.

  Dr.Med.  Christopher Could a Dr. Med. John Taylor

  Nyní už víte, co je to předkožka a ptáte se všichni, na co předkožka je. Mnoho lidí má velký zájem o to, že předkožka má důležité ochranné, smyslové a sexuální funkce.

      Obsah

  1) Předkožka v kojeneckém věku

  2) Ochranná funkce

  3) Samočistící funkce

  4) Samoochranná funkce

  5) Imunologická ochrana

  6) Antibakteriální funkce

  7) Pokrytí během erekce 

  8) Erotogenní senzitivita

  9) Předkožka vylepšuje předehru

  10) Sexuální funkce předkožky během soulože

  11) Samomazací funkce

  12) Výroba, uchovávání a distribuce feromonů předkožkou

 

Předkožka v kojeneckém věku

  Děti se rodí dokonalé. Každá část těla dítěte má svůj smysl. Každá část těla vašeho miminka mu napomáhá k růstu, rozvíjení se, učení a prožívání našeho nádherného světa. Předkožka je jednou z těchto specifických částí těla. Ve skutečnosti je předkožka po celý chlapcův život důležitou částí jeho těla.
 
  Předkožka přispívá penisu nejen k zlepšení sexuálních funkcí a většímu sexuálnímu potěšení. Ona chrání penis vašeho miminka a udržuje ho čistý, teplý a vlhký. To zajišťuje, že se může žalud vašeho dítěte normálně rozvíjet. Žalud má být vnitřní orgán, který je normálně chráněn před okolním světem.
 
  Nikdy byste neměli se pokoušet stáhnout předkožku, pokud není penis úplně rozvinutý. Předčasné stažení předkožky způsobuje, že se žalud stává suchým a zjizveným. Předkožka chrání žalud před zraněním jednoduše tím, že ho udržuje ukrytý. První osoba, která by měla stáhnout předkožku a odhalit žalud by mělo být dítě samo a to pouze v tom případě, kdy je na to dítě připraveno. Je nejlepší, aby se rodiče vyvarovali toho, aby do tohoto přirozeného procesu zasahovali. Malí chlapci by měli sami učinit objev, že jejich předkožka jde stáhnout.


 Intaktní versus obřezaný penis novorozence

      Ochranná funkce

  Stejně jako víčko chrání oko, tak předkožka chrání žalud a udržuje jeho povrch měkký, vlhký, teplý a citlivý. To zajišťuje optimální teplotu, pH a čistotu žaludu. Žalud sám neobsahuje žádné mazové žlázy, které produkují hydratační přírodní olej, který umožňuje, aby naše pleť zůstala zdravá a hydratovaná. Předkožka produkuje přirozený hydratační krém, který udržuje povrch žaludu lesklý, měkký, hladký a dává mu zdravé tmavě červené nebo fialové zabarvení.
 
  Předkožka chrání žalud jako celek, když dochází k nehodám, jako je například zhmoždění, odřeniny, tržné rány nebo popáleniny. Předkožka je nejpřednější ochranná vrstva, dvojitá vrstva, která je přesně uzpůsobena, aby chránila zbytek penisu před zraněním.
 

       Samočistící funkce

 
  Penis je od přírody čistý. Intaktní penis je přirozeně čistý. Široce rozšířený názor, že penis nebo předkožka jsou špinavé je nevědecký a iracionální. Nicméně, penis představuje bránu do těla a je každý den vystavený cizím mikroorganismům a to zejména při pohlavním styku. Imunologická funkce předkožky a samočistící funkce penisu chrání tělo před možným poškozením.
 
  Pokaždé, když chlapec s intaktními genitáliemi močí, proud moči odplaví cizí mikroorganismy z močové trubice a předkožky, kde by se jinak usadili. U zdravých jedinců je moč sterilní a má desinfekční účinek. Vědci prokázali, že vířivý pohyb moči, který protéká předkožkou ji snadno a přirozeně proplachuje. Tato funkce je zvláště účinná, je-li předkožka dlouhá a otvor je úzký.
 
  I když moč denodenně protéká předkožkou, tak je vnitřní předkožka překvapivě bez močoviny - vedlejšího produktu lidského metabolismu, který je obsažen v moči a je vždy vypláchnut. Studie ukazují, že proplachovaná předkožka je bohatá na fruktózu, kyselé fosfáty a mucin, ale nikdy ne na močovinu. Ukazuje se, že sekret žláz močového měchýře, prostaty a močové trubice (Litrého žlázy), ať buď společně nebo každá zvlášť, udržují předkožku čistou. Tato samočistící funkce je podobná samočistící funkci oka, které je podobně udržováno v čistotě kapalným proplachováním žláz a sekretů. Proto nikdy nemusíme přemýšlet o to, že by předkožka byla nečistá.
 

      Samoochranná funkce

  Urertární maetus ( otvor močové trubice: otvor v žaludu, kterým odchází moč a sperma) je vstupní branou do těla. V rozmezí dětství do dospělosti zajišťuje předkožka optimální ochranu žaludu a močové trubice od nečistot všeho druhu. Během raného dětství je předkožka pevně přilepena k žaludu penisu a tím se zabraňuje tomu, aby mohly škodlivé látky proniknout do močové trubice.
 
  (V dětství někdy velmi zřetelný) chobůtek předkožky udržuje citlivý otvor močové trubice v distanci od vnějšího prostředí a chrání ho od invaze nečistot a škodlivých látek. Přilepení předkožky k žaludu, její zúžení a nedostatečná pružnost jsou nezbytné pro zdraví dítěte. I když se předkožka od žaludu odlepí a stane se stahovací, tak stále pokrývá žalud a otvor močové trubice, tyto citlivé struktury, jako ochranu proti nečistotám, škodlivým látkám, odírání kůže a napadajícím bakteriím.
 
 

     Imunologická ochrana

 
  Sliznice, které pokrývají všechny tělní otvory tvoří přední linii imunitního systému organismu. Žlázy v předkožce produkují antibakteriální a antivirové proteiny, jako je například lysozym. Lysozym se také nachází v slzách nebo v mateřském mléce. Specializované epitelární Langerhansenovy buňky, součást imunitního systému organismu jsou bohatě zastoupeny na vnitřní straně předkožky. Plazmatické buňky ve sliznici předkožky vytvářejí protilátky, které poskytují ochranu proti infekcím.
 
  Důsledně kontrolované studie také prokázaly, že předkožka splňuje ochrannou funkci, tím že chrání zbytek penisu během sexuální aktivity proti infekcím způsobeným přenášením sexuálních chorob.
 
  V dětství jsou z antibakteriálních látek nejdůležitější cukry (glykonutriens), které se nacházejí v mateřském mléce jako olygosacharidy, které přicházejí do těla kojením a vylučují se močí dětí. U penisu se tyto látky zachycují v předkožce. Univerzitní studie prokázaly, že tyto látky brání proti infekcím močových cest HTIs, jakož i infekcím jiných částí těla. Děti mohou denně přijmout 3000 až 5000mg oligosacharidů z moči. Tyto látky zabraňují  virulentním kmenům  bakterie Escherichia coli ( E-coli), aby se uchytily na povrchu sliznic celého močového traktu, včetně předkožky a žaludu.
 
  Výzkumní pracovníci, kteří prováděli imunulogické pokusy s předkožkami býků zjistili, že plazmatické buňky ve vnitřní straně sliznice předkožky produkují imunoglobin. Výzkumníci předpokládají, že vytváří imunitu vůči bakteriím a jiným choroboplodným zárodkům. Je pravděpodobné, že stejnou úlohu mají i u ostatních savců, včetně člověka.
 
  Apokrynní žlázy jsou důležité žlázy, které se normálně nacházejí v kůži. Mohou se nacházet v předkožce ale i v jiných částech těla. Produkují důležité lysosomální enzymy, kathepsin, chytotrypsin a nitrofilní elastány. Všechny tyto enzymy pomáhají chránit před mnohými typy bakterií. Tyto enzymy se také nacházejí v slzách a jiných tělesných tekutinách. Apokrinní žlázy také produkují citokiny, což jsou protilátky, které nic nepodnikají proti tělu a vytváří imunitární odpověď v reakci s konkrétními patogeny. Všechny tyto látky mají imunologické funkce a chrání penis před virovými a bakteriálními patogeny. Tyto přirozené ochranné funkce byly zničeny u obřezaných chlapců a mužů.

      Antibakteriální ochrana

 
  Pro boj se škodlivými bakteriemi má předkožka bohatou flóru prospěšných bakterií. Tyto prospěšné bakterie také nazývané  probiotika, žijí v symbióze s tělem a nacházejí se na celém povrchu těla, stejně jako v gastroinstenciálním a urogenitálním traktu (tj. systému trubic, který vede z ledvin přes močový měchýř do penisu). Také v našich ústech a očích žijí prospěšné bakterie. Bez prospěšných bakterií by naše tělo bylo vystaveno útokům patogenních bakterií.
 
  Dobré bakterie, které žijí na vnitřní předkožce jsou podobné těm v ústech, nose, ženských pohlavních orgánech a obecně na kůži. Je třeba zdůraznit, že tyto bakterie jsou nejen neškodné, ale jsou naopak velmi užitečné. Bez těchto bakterií by byla močová trubice lehce přístupná pro zárodky a škodlivé bakterie, které mohou způsobit onemocnění.
 
 

     Pokrytí při erekci

 
  Při erekci penis zesílí a hlavně se prodlouží. U některých mužů se penis prodlouží dvakrát více než v klidovém stavu a u některých ještě více. Dvouvrstvá předkožka poskytuje přesně to množství, které ten orgán při svém rozšíření a prodloužení potřebuje, takže kůže na penisu je volná, hladká a může bezproblémově klouzat přes tělo penisu a žalud. Stupeň pokrytí žaludu se při erekci pohybuje od nulového po úplné. Tedy od toho, že je žalud při erekci zcela obnažen, nebo zcela pokryt. Všechny tyto varianty jsou normální.
 
  Je třeba si uvědomit, že každý penis je jedinečný. Je nemožné, když se podíváme na penis dítěte, odhadnout, jak bude vypadat když vyroste. Určitou roli tu hrají dědičné faktory, ale je předem obtížné odhadnout, jak bude penis dítěte vypadat až vyroste, když se podíváte na penis jeho otce, bratrů nebo jiných mužských příbuzných.
 
  Co můžeme s jistotou říci je to, že penis dítěte bude růst v souladu s jeho jedinečným kódováním. Proto je množství předkožky, s nímž se rodí, přesně to množství, které potřebuje, aby se jeho penis správně rozvíjel. V důsledku toho je absurdní myšlenka, že je možné odříznout jakékoliv množství kůže penisu, aniž by se tím narušila jeho sexuální funkce. V přírodě neexistuje žádný přebytek, ale jen šetrnost, vše je v množství, jak je nutné.
 
  Když se penis při erekci zvětšuje, tak se otvor přírodního penisu při erekci pomalu rozšiřuje a žalud pomalu začíná vykukovat. Vzkledem k tomu, že předkožka je měkká, pružná a ohebná, tak se přetahuje jednoduchým a příjemným způsobem, takže žalud skrz ni vyleze ven. Tento proces stahování, když je předkožka stahována ze žaludu,  způsobuje příjemné pocity. U většiny mužů je žalud při erekci zcela odkrytý. Někteří muži jsou však vybaveni takovou předkožkou, že zcela pokrývá žalud i při erekci. Většina z nich si však může stáhnout svou předkožku rukou, takže pak je žalud také zcela obnažen.
 
  Když je penis zcela vztyčený, tak je citlivá vnitřní předkožka přehrnuta a obnažena a přijímá a přenáší sexuální potěšující pocity. Intaktní penis je ideálně stavěný orgán pro přijímání a předávání sexuální rozkoše.
 
  Nemusíme zvlášť zdůrazňovat, že obřízka tyto funkce zničí a postižený s redukovaným, zjizveným penisem s nepohyblivou kůží, který vypadá jako dřevěný kolík ztratí navždy možnost prožívat normální množství sexuálních pocitů. Obřezaný muž ani jeho partnerka nikdy nepoznají intimitu normálního penisu a schopnost předkožky se otevřít a ani to klouzání nahoru a dolů. Celá tato dimenze sexuality je obřezanému muži a jeho partnerce odňata.
 

     Erotogenní citlivost

 
  Předkožka je citlivější než prsty, žalud penisu nebo rty nebo ústa. Obsahuje větší rozmanitost a větší koncentraci specializovaných nervových zakončení, než jiné části těla.
 
  Tato specializovaná nervová zakončení dokáží rozlišovat jemné teplotní změny a též jemné nuance v textuře. To umožňuje intaktním chlapcům a mužům přijímat vyšší škálu rozkoše ve srovnání s muži, kteří byli obřezáni. Intaktní muži mohou být něžnější, jemnější a uvolněnější během aktu, protože i ten sebemenší a nejjemnější pohyb spouští velmi uspokojivé pocity. Obřezaní muži se musí tvrdě namáhat, aby měli více sexuálních pocitů. Jak pro muže samotného, tak i pro partnerku je to nezdravá situace.
 
  Intaktní penis má pohyblivé části. Dvouvrstvý obal předkožky umožňuje kůži penisu klouzat tam a zpět po těle penisu. Předkožka může být normálně stažená až k začátku těla penisu nebo téměř k jeho začátku a stejně tak může být na druhou stranu přetažena a pokrývat celý žalud. Prostřednictvím tohoto velkého rozsahu pohybu jsou stimulovány receptory v předkožce. uzdičce a žaludu, které vyvolávají orgasmus.
 
  To je přirozený způsob, jak je žalud eroticky stimulován. Tedy pohybem předkožky přes žalud a tlakem žaludu, který tlačí na předkožku se spouští pocity sexuální touhy. Je smutné, že jsou muži, kteří byli obřezáni v zápětí po narození nebo v raném dětství a tak si nikdy nemohou představit rozsah sexuálního potěšení u těchto přirozených pocitů.
 
  U intaktního penisu je předkožka hlavním zdrojem erotogenních orgasmus vyvolávajících pocitů. Jak jsme se dověděli v předcházejícím odstavci, předkožka obsahuje vysoce organizovaný systém erotogenních senzorických nervových receptorů. To přenáší speciální podněty do centrálního nervového systému a mozku. Žalud má také erotogenní smyslové nervové receptory ve svém věnci (koruně), ale je jich mnohem méně než v předkožce. Pohyb na způsob masáže předkožky proti žaludu obstarává sexuální stimulaci obou orgánů vzájemně a to je další prožitek, který obřezaní muži nikdy nepoznají.
 
  Někteří genitálně intaktní muži se mohou dokonce sami stimulovat, aniž by se dotkli penisu. To zvládají jednoduše pomocí pruhovaných svalů, které pak nutí, aby se penis více plnil krví. Jakékoliv úmyslné kontrakce svalů nutí krev, aby stále více plnila erektilní tkáň. To má za následek, že žalud a dřík je stále více plněn krví a žalud je pak vytlačován otvorem předkožky. Jakékoliv rozšíření otvoru předkožky stimuluje specializované nervové receptory v předkožce. Naproti síla napětí v předkožce stimuluje nervové receptory v žaludu. Výsledkem jsou pocity, které mohou věst k orgasmu. To není obřezaný muž schopen zvládnout.

 
Plně funkční intaktní penis
 
 

      Předkožka zesiluje předslast

 
  ( V originále je slovo forepleasure, což má znamenat termín die Vorlust od Sigmunda Freuda. Zvolili jsme pojem předslast. Redakce PNVT)
 
  Předslast je sexuální stimulace pohlavních orgánů s úmyslem nebo bez úmyslu vyvolat orgasmus. Předslast se odehrává během milostné předehry. Předslast penisu způsobí, že mozek uvolní užitečné a zdravé hormony do krevního řečiště. Ty hormony zlepšují celkové fyzické zdraví a emociální stav a dokonce snižují bolest v jakékoliv části těla. Předslast, jak napovídá název, je skvělý pocit.
 
  Orgasmus a ejakulace jsou časově tou nejnepatrnější částí sexuální aktivity, trvají jen pár vteřin a signalizují konec sexuálního zájmu. Množství času věnované předslati je největší součástí sexuální aktivity a může pokračovat tak dlouhu, pokud o ni vydrží zájem. Intaktní penis je stavěn ideálním způsobem, aby připravil předslast a udržoval ji. Jeho množství povrchových struktur a jeho pohyblivé části jsou ideální pro sexuálně stimulující objevy. Stáhnout předkožku a odhalit žalud je intimní objev, který jak zajišťuje fascinaci, tak i obstarává slast, protože různé části penisu různě reagují na různé typy podnětných stimulů. Zkoumání těchto rozdílů poskytuje celoživotní intimní slast a uspokojení.
 
 
 

      Sexuální funkce předkožky během pohlavního styku

  Jednou z funkcí předkožky je usnadnit plynulý a jemný pohyb mezi sliznicemi obou partnerů. Předkožka umožňuje, aby mohl penis ve svém hladkém obalu ze samomazací kůže klouzat sem a tam bez tření ve vagině. Ženská partnerka je tak  stimulována i tlakem pohybu a nejen třením, jak je tomu, když partner nemá předkožku.
 
  Předkožka podporuje intimitu mezi partnery tím, že pokrývá žalud a zachová ho tak jako neporušený vnitřní orgán. Sexuální prožitek se stupňuje, když předkožka sklouzne dozadu a tak vnitřní orgán muže - žalud a vnitřní orgán ženy se setkají v momentě nejvyšší intimity a krásy.
 
  Možná, že jste slyšeli názory zastánců obřízky, že je předkožka "tenká a choulostivá" a že se tak "může při pohlavním styku snadno natrhnout." To je nevědecký nesmysl a nemá to vůbec žádný vědecký základ. Je nutno říci, že je to pokus o podvod, protože to dává obřezaným mužům falešný pocit uklidnění, a má to rodičům nahnat strach, aby své děti nechali obřezat. Opak je pravda. Předkožka je konstruována perfektním způsobem, aby mohla během sexuální aktivity snadně a příjemně plnit svou funkci. Vaše dvouvrstvá kůže je silná, fkexibilní a odolná. Předkožka je odolný a robustní orgán, který usnadňuje a vylepšuje pohlavní styk. Kdyby tomu tak nebylo, tak by předkožka dávno vymizela.
 

    Samomazací funkce

 
  Podobně jako u očního víčka chrání předkožka žalud a zachovává jeho citlivost pomocí optimální vlhkosti, rovnováhy pH a čistoty. Žalud je vnitřní orgán, Žalud neobsahuje žádné žlázy a je tedy závislý na sekretech, které jsou vyrobeny předkožkou, aby byla zaručena odpovídající vhkost a vazkost tkáně. Mazivo je také produkováno Cowperovými žlázami v močové trubici a ta čirá tekutina uniká z močové trubice, pokud je muž sexuálně vzrušený.
 
  V průběhu sexuální aktivity toto přírodní mazivo usnadňuje muži, aby jeho penis pronikal do pochvy. Protože ta tekutina je chráněna pod předkožkou ztopořeného penisu, tak je pak penis méně náchylný k vysychání. Z toho důvodu vydrží být penis dobře namazaný a to zabraňuje, aby vagina vysychala.
 
  U obřezaného penisu vysychá tekutina z Cowperových žláz velmi rychle. Pokud zavede obřezaný muž jeho suchý penis do pochvy, tak je rychle spotřebováno přírodní mazivo ženy, což pak vede k oděru povrchových tkání a bolesti u obou partnnerů. To může vést ke vzniku malých trhlin a bolestivému krvácení pohlavních orgánů obou partnerů. Proto není překvapující, že v USA, kde je velká většina sexuálně aktivních mužů obřezána, si ženy nejčastěji stěžují na vaginární suchost. To je důvod, proč je v USA tolik rozbujelý průmysl, který vyrábí umělá sexuální maziva. Pochybuji, že kdy nějaká studie zkoumala dlouhodobé účinky těchto chemikálií na tak citlivých orgánech.
 
  Genitálně neporušení muži nepotřebují vůbec žádné umělé mazivo ani na manuální stimulaci ani na pohlavní styk.
 
  Mnoho obřezaných mužů se vůbec neobejde bez těchto umělých maziv, pokud chtějí masturbovat. Někteří obřezaní muži však dovedou dosáhnout orgasmu když třou rukou jejich odkrytý žalud. Byl jim vzat klouzavý pohyb předkožky, aby se mohli přirozeným způsobem stimulovat. Obřezaný penis je jiný orgán a jeho sexuální funkce je změněna, pokud byla jeho předkožka odstraněna.
 
  Mnoho obřezaných mužů si myslí, že jsou normální, protože dokážou dosáhnout orgasmu a tak si vůbec neuvědomují, že jejich sexuální funkce byla jako u dospělých velmi změněna kvůli lékařsky zbytečné a velmi bolestivé operaci (fimóza není legitimní důvod pro obřízku), která byla provedena, když byli ještě kojencem nebo malým chlapečkem.  
 
  Ve své praxi jsem vyšetřoval malého chlapečka, kterému bylo odstraněno tolik předkožky, že mu nezbyla žádná pohyblivá kůže na penisu. Tedy při ochablém a ne při ztopořeném penisu. Zajímalo by mne, co nastane u chlapce s tak radikální obřízkou, když dostane erekci. Bude schopen dostat tolik sexuálního potěšení ze svého penisu, jako by dostal, kdyby mu obřezávač amputoval té předkožky méně? Žel, tato nešťastná situace je v USA příliš běžná.
 

Výroba, udržování a rozptylování feromonů.

 
  Čich je jeden z nejstarších, nejpřesnějších a nejdůležitějších smyslů lidí. Pachy předávají nejdůležitější informace do mozku. Feromony jsou hormonální chemičtí poslové, které vytváří jedna osoba a jsou vnímány jinou osobou stejného druhu.
 
  Feromony vzruší libido a sexuální přitažlivost osoby, která feromony vnímá. Feromony se nacházejí v podpaždí, na prsou a v genitální oblasti. Penis sám o sobě je specifické místo, kde jsou žlázy produkující feromony zhuštěné. Feromony vyrábějí apokrynní žlázy v předkožce. Ty žlázy jsou tam přítomny už při narození, do činnosti jsou však uvedeny pod vlivem testosteronu.
 
  Aćkoliv feromony sami o sobě nemají vůbec žádný zápach, tak bývají uvolňovány z předkožky do vzduchu, kde jsou pak zachyceny zvláštním voremonasalemním orgánem, jemnou, trubkovitou strukturou v nosní sliznici. Tento orgán je součástí akcezoristního čichového systému. Oblast mozkové kůry odpovědná za čich (zvláštní čichový cortex) je úzce spojena s limbickým systémem, částí mozku, která organizuje emociální reakce, náladu, paměť a sexuální vzrušení. Ačkoliv je většina komplexních pachů a jejich emociální asociace poznávána naučením. tak je identifikace feromonů pevně spojena s mozkem. Automatické sexuální vzrušení, které se spustí vnímáním feromonů je stejně bezpečné jako automatický reflex rozkoše, který je spouštěn pohlazením.
 
  Vnímání každého zápachu spojeného s feromony se liší od člověka k člověku a je do jisté míry závislé na bakteriích. Bakterie mohou být v interakci s feromony a tak být aktivovány. Stravovací návyky, koupání a celkový zdravotní stav také mohou mít vliv na kvalitu pachů. Převládající zápach, který je spojen s feromony je pižmový. Téměř všechny lidské kultury uczívají bohatou, zemitou, pižmovou feromonovou vůni, která je vytvožena žlázami předkožky. Výrobci parfémů získávají pižmo z pižmových žláz předkožek jelenů. Feromony, které nejsou lidského původu dovedou navodit sexuální podnětyu lidí, ale pach vytvořený lidskými feromony vyvolává u lidí zvláštní reakci. která způsobí sympatické erotické vzrušení. Výrobci těchto parfému doufají, že dokážou dosáhnout podobného efektu.